preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
vijesti

Dan origamija

Autor: Marko Brijačak, 13. 11. 2018. 23:20

Učenici razredne i predmetne nastave su, na satima Engleskog i Njemačkog jezika, obilježili Dan origamija.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN IZUMITELJA U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 13. 11. 2018. 12:10

Učenici iz PŠ Sladojevci obilježili su, 10. 11. 2018., Međunarodni dan izumitelja. Istraživanjem su upoznali izume bez kojih je današnji život nezamisliv. Pisali su, crtali te radovima ukrasili pano.

 [više]

VESELI JEŽIĆI

Autor: Marko Brijačak, 9. 11. 2018. 15:15

U školskoj je knjižnici  9. studenoga održana integracija knjižnično-informacijskog obrazovanja, Hrvatskog jezika i Likovne kulture za učenike drugoga razreda.  Čitali smo priču, slušali glazbu te izrađivali vesele ježiće od glinamola koji su izloženi u školskoj knjižnici. 

 [više]

Radionice izrade glagoljičnih natpisa

Autor: Marko Brijačak, 9. 11. 2018. 11:01

U okviru projekta U početku bijaše slovo 5. i 6. studenoga održane su još dvije radionice izrade glagoljičnih natpisa za učenike od 5. do 8. razreda. Radionicu su organizirale učiteljica Likovne kulture Tatjana Lulić-Prpić, knjižničarka Jelena Martinović te Školsko stručno vijeće učitelja Hrvatskoga jezika.

 [više]

PISMEN SAM I PONOSAN

Autor: Marko Brijačak, 8. 11. 2018. 13:53

U školskoj je knjižnici, 30.listopada te  5. i  6.studenog održana aktivnost Pismen sam i ponosan za učenike četvrtog razreda.  Učenike je s referentnom skupinom knjiga upoznala knjižničarka, a oni su kroz igru i zadatke pokazali svoje znanje.

Zavirite u galeriju fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=981

 [više]

Istina o pobjednicima

Autor: Marko Brijačak, 7. 11. 2018. 13:56

Terenska  nastava učenika osmog i sedmog  razreda OŠ Josipa Kozarca Slatine održana je 25. listopada 2018. g. na prostoru  Ćeralija , Voćina , Balinaca i Četekovca. Trideset učenika naše škole u pratnji učitelja povijesti  Markana Lukića i uz  suradnju s HVIDR- om Slatine sudjelovalo je u terenskoj nastavi koja je započela u Parku 136. brigade paljenjem  lampiona  za poginule branitelje.

 [više]

Učenici i djelatnici OŠ Josipa Kozarca, Slatina prisustvovali završnoj konferenciji projekta „Budi STEMpatičan!“

Autor: Marko Brijačak, 6. 11. 2018. 11:04

30. listopada, u prostorijama Kazališta Virovitica, održana je završna konferencija projekta „Budi STEMpatičan“, u kojemu je, u proteklih 16 mjeseci, naša škola sudjelovala kao partner Virovitičko – podravskoj županiji.  Na konferenciji je prisutne pozdravio župan Igor Andrović, a županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Vesna Šerepac i  Josip Burušić, znanstvenik s Instituta Ivo Pilar, ukratko su izložili što se sve radilo tijekom provođenja projekta kojim je naša županija, prva u Hrvatskoj, stvorila model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima u STEM području. 

 [više]

PRIČA JESENSKOG ŠEŠIRA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 6. 11. 2018. 10:45

Učenici petog razreda su, u listopadu u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, proveli mjesečni projekt pod nazivom Priča jesenskog šešira u okviru kojega su ukrašavali  šešire lišćem i različitim  jesenskim plodovima.  Svaki je učenik  ispričao i priču o šeširu. Šeširi su izloženi u školskoj knjižnici, a koliko su učenici bili maštoviti i kreativni, pogledajte u galeriji fotografija:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=980&limit=&curr_page=0

 [više]

Radionica pisanja strašnih priča u okviru projekta U potrazi za fantastičnim pričama

Autor: Marko Brijačak, 5. 11. 2018. 15:23

Povodom Halloweena u školskoj je knjižnici 31. listopada održana radionica pisanja strašnih priča za učenike 5. i 6. razreda. Radionica je održana u okviru školskog eTwinning projekta U potrazi za fantastičnim pričama u organizaciji knjižničarke Jelene Martinović, učiteljice Likovne kulture Tatjane Lulić-Prpić, učiteljice Engleskoga jezika Dražene Vujanović i učiteljice Hrvatskoga jezika Hane Tepeš.

 [više]

Likovni natječaj Slikom do štednje

Autor: Marko Brijačak, 5. 11. 2018. 08:37

Slatinska banka organizirala je, povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, 31. listopada, za učenike nižih razreda, likovni natječaj Slikom do štednje. Učenici su, u pratnji učiteljica, posjetili Slatinsku banku i razgledali postavljanu izložbu svojih likovnih radova na temu štednje.

 [više]

Mala škola poduzetništva

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 17:16

Od 22. listopada započele su radionice u okviru projekta Mala škola poduzetništva, a u našoj su školi provedene 29. i 30. listopada.  Teme radionica su poduzetničke vještine, tehnička kultura i programiranje, a provodi ih  Društvo „Naša djeca“ Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj UZOOR iz Slatine i osnovnim školama: Davorin Trstenjak Čađavica, Josipa Kozarca Slatina, Eugena Kumičića Slatina i Vladimira Nazora Nova Bukovica. 

 [više]

Bajkaonica za pet u 1. i 2. razredu OŠ Josipa Kozarca

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 13:29

U školskoj knjižnici je održana Bajkaonica za pet za učenike 1. i 2. razreda.

Dana 26. 10. 2018. održana je Bajkaonica za 5 za učenike 1. razreda. Voditeljica  Bajkaonice bila je educirana pripovjedačica Ivana Strupar koja je učenicima pripovijedala bajku braće Grimm Trnoružica.

 [više]

Posjet školskoj i gradskoj knjižnici

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 13:24

Učenici PŠ Novi Senkovac posjetili su, 26. listopada, povodom Mjeseca hrvatske knjige, školsku knjižnicu te Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina. Naša knjižničarka Jelena objasnila je učenicima namjenu knjižnice, upoznala ih s upotrebljavanjem knjižnične građe te ih poučila što knjige vole, a što ne vole. Pripremila je za njih osobnu knjižnicu koju su učenici kreativno oslikavali i rješavali zadatke.   

 [više]

Predstavnice Adikko banke posjetile PŠ Novi Senkovac

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 12:55

Svjetski dan štednje obilježavamo 31. listopada kako bismo podigli svijest o važnosti štednje koja je potrebna za razvoj čovječanstva. Tim povodom u ponedjeljak, 29. listopada, održana je korelacijsko-integrirana nastava u PŠ Novi Senkovac.

 [više]

Svjetski dan štednje

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 12:48

U srijedu, 31. listopada 2018., u PŠ Donji Meljani obilježen je Svjetski dan štednje. Cilj obilježavanja ovog dana je poticanje učenika da štede odmalena i tako usvajaju pozitivne životne navike. Učenici također uče da je novac odgovornost i da ga ne treba trošiti na nepotrebne stvari. Naučili smo da treba štedjeti novac, ali i prirodne resurse koji su ograničeni i s kojima treba raspolagati savjesno!

 [više]

POSJET INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKOJ ŠKOLI

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 12:07

U sklopu izvanučioničke nastave učiteljica Gordana Kovač i učenici 3.b razrednog odjela, posjetiti su, 25. 10. 2018. god., Industrijsko-obrtničku školu u Slatini i upoznali se s načinom obrazovanja za obrtničko zanimanje stolara u zavičajnoj regiji. 

 [više]

Svjetski dan animiranog filma & Halloween

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018. 07:10

Učenici OŠ Josipa Kozarca su protekli tjedan obilježili Svjetski dan animiranog filma (28. listopada) i Halloween (31. listopada) gledajući crtane filmove vezane uz Halloween. Jedan od njih je I Room on the Broom koji je nominiran za Oscara 2014. 

 [više]

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Novi Senkovac obilježili Svjetski dan jabuka

Autor: Marko Brijačak, 29. 10. 2018. 16:48

Brojne škole tradicionalno obilježavaju Svjetski dan jabuka promičući važnost jabuka u zdravlju i prehrani ljudi. Tako su i naši učenici postali mali znanstvenici te istražili zašto je jabuka kraljica voća.

 [više]

Prva radionica izrade glagoljičnih slova u okviru školskog projekta U početku bijaše slovo

Autor: Marko Brijačak, 29. 10. 2018. 16:36

U školskoj knjižnici 29. listopada održana je radionica izrade glagoljičnih slova za učenike od 5. do 8. razreda u organizaciji učiteljice Tatjane Lulić-Prpić, knjižničarke Jelene Martinović te Školskog stručnog vijeća učitelja Hrvatskoga jezika. Radionica se provodi u okviru školskog projekta U početku bijaše slovo povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, čija je ovogodišnja tema “Baš baština”.

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja “Do baštine na krilima mašte”

Autor: Marko Brijačak, 26. 10. 2018. 16:45

Učenice 8. c razreda Nina Janković, Lorena Krupnicki i Veronika Tkalčević sudjelovale su 26. listopada u školskoj knjižnici u ovogodišnjem nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Riječ je o kvizu za mlade čitatelje koji su knjižničarka Jelena Martinović i učiteljica Hrvatskoga jezika Hana Tepeš provele u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

 [više]

DRUŽBA PERE KVRŽICE

Autor: Marko Brijačak, 26. 10. 2018. 15:59

Povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine, učenicima trećeg i četvrtog razreda Pučko otvoreno učilište organiziralo  je gledanje igranog  film Družba Pere Kvržice. Učenici su u pratnji  učiteljica uživali u filmu!

 [više]

World Space Week

Autor: Marko Brijačak, 26. 10. 2018. 14:33

Dana 15. 10. završio je World Space Week, projekt koji svake godine organizira aktiv fizike i geografije i koji se obilježava u cijelom svijetu od 4. do 10.10. Ove godine nam se, sa svojim idejama, priključila i učiteljica povijesti Martina Grundler Hrala. Cilj ovogodišnje aktivnosti bio je povezati vučedolsku kulturu s astronomijom.

 [više]

Pozdrav jeseni i posjet gradskoj knjižnici

Autor: Marko Brijačak, 24. 10. 2018. 09:40

U petak, 19. listopada 2018., učenici 1. a, b i c razrednog odjela bili su, povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina i na poludnevnom izletu Pozdrav jeseni u  parku u Ulici Ljudevita Jonkea. Knjižničarka Ana upoznala je učenike s uslugom i odjelima knjižnice te im darovala besplatno članstvo.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Kozice

Autor: Marko Brijačak, 23. 10. 2018. 11:47

U petak, 19. listopada 2018., učenici, učiteljice i vjeroučiteljica PŠ Kozice obilježili su Dane kruha u svojoj školi. Obilježavanje je počelo kratkim, prigodnim recitacijama i pjesmicama, molitvom, blagoslovom i na kraju su se svi zasladili ukusnim kolačima i pecivima koje su ispekle majke učenika.

Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija.

 [više]

SMOTRA DJEČJEG STVARALAŠTVA U ČAZMI

Autor: Marko Brijačak, 22. 10. 2018. 09:50

Društvo „Naša djeca“ Slatina sudjelovalo je, 20.10.2018. god., na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva društava „Naša djeca“ Hrvatske, u gradu Čazmi. Društvo „Naša djeca“ Slatine uspješno su predstavile Hana Pavličević, voditeljice Gordane Kovač i Tara Djokić, voditeljice Željke Novotni. Organizaciju prijevoza preuzeli su roditelji Hane Pavličević.

 Hana Pavličević, učenica  Osnovne  škole  Josipa Kozarca, duhovito je predstavila ulomak „Kakvo buđenje“  iz zbirke priča „Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije“, poznate spisateljice za djecu Sanje Pilić i izmamila osmijehe velikom broju publike.

 

 

 [više]

Ne dvoji – za naše kumče odvoji!

Autor: Marko Brijačak, 22. 10. 2018. 09:47

Budući da je naša škola višegodišnja članica udruge Zdenac, i ove školske godine cilj nam je skupiti novac kako bi naše kumče, sedmogodišnji dječak Ambroseo Atuyamba, imao dostojanstven život. Školsko stručno vijeće učiteljica stranih jezika skuplja novac za dječaka kojemu je naša pomoć potrebna kako bi dobio svakodnevni obrok, odjeću i pribor za školu.

 [više]

KULTURE PRVIH CIVILIZACIJA

Autor: Marko Brijačak, 22. 10. 2018. 09:37

Učenici petoga razreda u četvrtak i petak, 18. i 19. listopada u školskoj knjižnici sudjelovali su u drugoj aktivnosti školskog projekta Kulture prvih civilizacija. Cilj projekta je upoznati učenike s drevnim pismima i religijama. Učiteljica Vjeronauka Marina Martinović osmislila je igru za ponavljanje gradiva Religije u životu čovjeka. 

 [više]

Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Autor: Marko Brijačak, 22. 10. 2018. 09:33

O jabuci kao vrlo zdravoj namirnici učenici PŠ Donji Meljani  već puno toga znaju. Kroz razgovor, čitanje prigodnih tekstova, likovne radove te posjet voćnjaku obitelji Vorgić u blizini škole, u petak,  19.10.2018., obilježen je Svjetski dan jabuka.

 [više]

Dan rječnika

Autor: Marko Brijačak, 20. 10. 2018. 16:17

Povodom  Dana rječnika  učenici predmetne i razredne nastave proveli su natjecanje u najbržem pronalasku zadane riječi.

 [više]

Haiku poezija u petom razredu

Autor: Marko Brijačak, 19. 10. 2018. 18:15

Učenici petog razreda 11. i 16. listopada na satu Hrvatskog jezika obilježili

Dane kruha i dolazak jeseni pisanjem haiku poezije.

 [više]

Izvanučionička nastava u Zagrebu u sklopu projekta Vesele kockice

Autor: Marko Brijačak, 19. 10. 2018. 09:05

Učenici naše škole 26. i 28. rujna išli su na jednodnevni izlet u Zagreb u sklopu projekta Vesele kockice, koji je osmislila učiteljica Matematike Ljiljana Peretin. Cilj je projekta  motivirati učenike za različite pristupe učenja matematike te poticati suradničko učenje i učenje kroz igru.

 [više]

Jesen na Jankovcu

Autor: Marko Brijačak, 19. 10. 2018. 08:40

Učenici Područnih škola: Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac i Sladojevci posjetili su 16. listopada 2018. Jankovac. Razgledavanje je počelo projekcijom filma o Papuku. Poslije filma je uslijedila šetnja poučnom stazom i na kraju posjet slapu Skakavac. Nakon užine i kupovanja suvenira uslijedila je igra na dječjem igralištu.

Izletu su se pridružili i učenici 3.a razrednog odjela s učiteljicom Katom Huber koji su realizirali svoj nagradni izlet. Nagradu su osvojili jer su prošle nastavne godine skupili najviše starog papira.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija!

 [više]

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 19. 10. 2018. 08:13

Učenici PŠ Sladojevci  svečano su proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 17. listopada 2018. godine. Učili su o važnosti kruha kao osnovnoj čovjekovoj namirnici. Kroz integrirane sate HJ, GK, LK, VJ pisali smo i čitali o kruhu , pjevali napjeve o mlinaru i mlinu te crtali i slikali plodove zemlje. Učili smo o narodnom običaju blagovanja kruha i važnosti iskazane zahvalnosti ratara za plodove zemlje.

 [više]

DAN KRAVATE I KNJIŽEVNI SUSRET U NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 15:06

U školskoj je knjižnici (18.10.) održan književni susret s Brankom Primorac, našom spisateljicom, novinarkom i fotografkinjom. Spisateljicu su u uvodnom dijelu susreta pozdravile Mlade knjižničarke koje su svojim kravatama obilježile i Dan kravate.

 [više]

KULTURE PRVIH CIVILIZACIJA

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 14:58

Učenici 5. B i 5. C razreda u srijedu, 17. listopada u školskoj knjižnici sudjelovali su u prvoj aktivnosti školskog projekta Kulture prvih civilizacija, čiji je cilj upoznati učenike s drevnim pismima i religijama. Učiteljica Povijesti Martina Grundler Hrala i knjižničarka Jelena Martinović održale su sat ponavljanja gradiva o Vučedolskoj kulturi. 

 [više]

Jesen i dani kruha u Slatini

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 14:51

Manifestacija „Jesen i dani kruha“ održana je u petak, 12. listopada 2018. godine u Parku 136. slatinske brigade u Slatini. PŠ Donji Meljani prisustvovala je sajmu uredivši štand kolačima, krušnim proizvodima te raznim jesenskim plodovima u čijoj su prezentaciji sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda, roditelji i učiteljice. Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=953

Martina Grgurić i Nikolina Popović

 [više]

Terenska nastava učenika PŠ Donji Meljani

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 14:49

U srijedu, 17. listopada 2018., učenici PŠ Donji Meljani bili su na terenskoj nastavi u Slatini. Posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina koja je povodom Mjeseca hrvatske knjige organizirala pričaonicu i radionicu za djecu različitih uzrasta. Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=952

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Sladojevci

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 14:43

Dječji tjedan u PŠ Sladojevci učenici su obilježili 4. listopada 2018. g. crtajući dječja prava na asfaltu u okolici škole. Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=951
Katarina Kokorić
 [više]

MOJ PRVI RJEČNIK

Autor: Marko Brijačak, 18. 10. 2018. 14:39

U knjižnici je održana radionica Moj prvi rječnik za učenike drugog razreda, a ujedno smo na taj način i obilježili Dan rječnika (16.10.)  Bilo je uzbudljivo, napeto i kreativno. Putovali smo u svemir, lovili riječi, igrali se, crtali…  Zavirite u galeriju fotografija i pogledajte  kako je to izgledalo: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=950

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti u PŠ Novi Senkovac

Autor: Marko Brijačak, 17. 10. 2018. 08:07

Učenici PŠ Novi Senkovac svečano su proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 15. listopada 2018. godine. Učili su o važnosti ovoga Dana. Podijeljeni u dvije skupine, svoje su znanje provjerili natjecateljskim kvizom. Slažući rečenice od zadanih riječi, učili su o procesu nastanka kruha koji su potom slikovno prikazali radom u paru. 

 [više]

Dan ružičaste vrpce

Autor: Marko Brijačak, 17. 10. 2018. 08:00

Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovu manifestaciju, u Hrvatskoj, organizira Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna" i u Hrvatskoj se održava prve subote u listopadu.

 [više]

PŠ Novi Senkovac obilježila je Međunarodni dan zaštite životinja

Autor: Marko Brijačak, 16. 10. 2018. 08:09

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada kako bi se povisila razina  svijesti o ugroženosti životinjskih vrsta te potaknulo ljude na odgovorno ponašanje prema životinjama.

 [više]

Učenici 6. a i 6. b razreda u potrazi za fantastičnim pričama

Autor: Marko Brijačak, 12. 10. 2018. 22:18

Učenici 6. a i 6. b razreda u petak, 12. listopada u školskoj knjižnici sudjelovali su u prvoj aktivnosti školskog projekta U potrazi za fantastičnim pričama, čiji je cilj poticati učenike na čitanje i svakodnevno druženje s knjigom te razvijati ljubav prema knjizi.

 [više]

SLATINSKE JESENI

Autor: Marko Brijačak, 12. 10. 2018. 21:37

Već tradicionalna manifestacija „Slatinske jeseni“, održana je i ove godine u petak, 12. listopada. Naša zadruga „Sekvoja“ sudjelovala je na toj manifestaciji prodajući kolače i krušne proizvode.

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Kozice

Autor: Marko Brijačak, 12. 10. 2018. 09:53

Dječji tjedan, u PŠ Kozice, učenici su obilježili 4. listopada 2018. crtajući dječja prava na školskom igralištu. Učeničke crteže pogledajte u galeriji fotografija.

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marko Brijačak, 11. 10. 2018. 19:33

U našoj školi se u četvrtak, 11. listopada 2018. godine, održala svečanost „Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

 [više]

Dani kruha u PŠ Donji Meljani

Autor: Marko Brijačak, 11. 10. 2018. 13:16

Dane kruha u našoj područnoj školi obilježili smo 11. listopada 2018. integriranom nastavom te prigodnom radionicom. Pripreme za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti počele su na satu vjeronauka prispodobom o kvascu. 

 [više]

DJECA NOSE SVJETOVE NA DLANU

Autor: Marko Brijačak, 11. 10. 2018. 11:48

 U školskoj je knjižnici obilježen Dječji tjedan izložbom radova učenika osmoga razreda koji su na nastavi Vjeronauka izradili svoje knjige prijateljstva.  Dječji su tjedan obilježile i Mlade knjižničarke koje su napravile prigodan plakat nazvan Djeca nose svjetove na dlanu prema poznatoj pjesmi Zorice Klindžić. Zavirite u galeriju fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=941

 [više]

Zagorske jeseni u Josipovu

Autor: Marko Brijačak, 10. 10. 2018. 14:55

Svečanim mimohodom kroz selo, 7. listopada 2018., započele su druge Zagorske jeseni u Josipovu, manifestacija koju je  i ove godine organizirala Udruga žena Josipovo.  

 [više]

U OŠ Josipa Kozarca obilježen Dječji tjedan

Autor: Marko Brijačak, 10. 10. 2018. 14:41

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, od 1. do 7. listopada 2018., Dječji forum „Osmijeh“ sudjelovao je u brojnim aktivnostima u suradnji s Društvom „Naša djeca“. 

 [više]

Izvanučionička nastava 3. razreda matične škole

Autor: Marko Brijačak, 10. 10. 2018. 13:33

Učenici  3. a i 3. b  razrednog odjela, zajedno s  učiteljicama, 5. listopada 2018.g., su pješačenjem i aktivnim kretanjem  u prirodi, dječjom igrom na otvorenom te pisanjem poruka odraslima u gradskom parku, obilježili Europski školski sportski dan, Dječji tjedan i pozdravili jesen.  

 

 [više]

Erasmus projekti u OŠ Josipa Kozarca, Slatina

Autor: Marko Brijačak, 5. 10. 2018. 15:04

Novu je školsku godinu  OŠ Josipa Kozarca, Slatina započela potpisivanjem ugovora za dva  Erasmus + projekta ključne aktivnosti KA2, strateškog partnerstva u kojima će iskustva izmjenjivati s još 8 europskih osnovnih škola.

 [više]

Obilježen Svjetski dan učitelja

Autor: Marko Brijačak, 5. 10. 2018. 14:53

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. Cilj Svjetskog dana učitelja je isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te naglašavanje važnosti te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.  

 [više]

Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 3. 10. 2018. 18:56

Učenici 7. a i 7. b razrednog odjela obilježili su Europski dan jezika izradom prigodnih plakata na kojima se, osim najprepoznatljivijih hrvatskih simbola, nalaze i pjesme o hrvatskome jeziku.

 [više]

U PŠ Donji Meljani obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan starijih osoba

Autor: Marko Brijačak, 3. 10. 2018. 17:02

U ponedjeljak, 1. listopada 2018., učenici PŠ Donji Meljani posjetili su Dom za starije i nemoćne „Zdenka“ u Slatini. Povod posjetu bio je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.

 [više]

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika sedmog razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 3. 10. 2018. 10:17

Dokument se nalazi u prilogu! smiley

 [više]

Europski školski sportski dan

Autor: Marko Brijačak, 2. 10. 2018. 08:57

Dana 2.10.2018. obilježili smo Europski školski sportski dan bicikliranjem i pješačenjem.
 

 [više]

MOJA MALA BIBLIJA

Autor: Marko Brijačak, 1. 10. 2018. 13:53

U našoj je školskoj knjižnici 27. rujna 2018. održana radionica u kojoj su sudjelovali učenici drugog razreda, vjeroučiteljica Ljiljana Ivanković i knjižničarka Jelena Martinović. Knjižničarka je  učenike upoznala s nastankom knjige i njezinim dijelovima.  

 [više]

Obilježen Europski dan jezika na satu Hrvatskoga jezika

Autor: Marko Brijačak, 28. 9. 2018. 16:59

U našoj je školi u srijedu, 26. rujna, obilježen Dan europskih jezika.  Da je vrlo važno učiti o bogatstvu kultura i poznavati jezike kontinenta na kojemu živimo, znaju i učenici 5.c razrednog odjela koji su na satu Hrvatskoga jezika s učiteljicom Ivanom Strupar sudjelovali u radionici povodom obilježavanja ovoga značajnoga dana. 

 [više]

Svjetski dan tablice množenja u OŠ Josipa Kozarca Slatina

Autor: Marko Brijačak, 28. 9. 2018. 15:04

Svjetski dan tablice množenja velik je obrazovni matematički događaj održan u školama širom svijeta. Učenici OŠ Josipa Kozarca, zajedno s učiteljicama Matematike Denis Vujanović i Anitom Jukić, 28. rujna 2018. testirali su svoje znanje o tablici množenja. Prvi put u OŠ Josipa Kozarca natjecalo se 27 učenika 5. i 6. razreda, a učenici 7. razreda bili su asistenti u dijeljenju i ispravljanju zadataka.

 [više]

Matematika u 3čavim pjesmama Paje Kanižaja

Autor: Marko Brijačak, 27. 9. 2018. 21:44

Učenici šestoga razreda, zajedno s učiteljima Hrvatskoga jezika Hanom Tepeš i Danijelom Vilčekom te učiteljicom Matematike Anitom Jukić, u četvrtak su, 27. rujna 2018., sudjelovali u kreativnoj radionici pisanja poezije.

 [više]

Javni poziv OŠ Josipa Kozarca Slatina za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 27. 9. 2018. 08:37

 [više]

European Day of Languages

Autor: Marko Brijačak, 26. 9. 2018. 22:17

Povodom Europskog dana jezika (26.9.), u Osnovnoj školi Josipa Kozarca, provedene su jezične radionice na talijanskom (Svjetlana Carić), španjolskom (Azra Benković), engleskom (Dražena Vujanović), njemačkom (Ina Hranić) i mađarskom (Mirela Nenadović) jeziku. Radionicama su, osim naših učenika, prisustvovali i učenici
5. - 8. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića te učiteljica engleskog jezika Silvija Mađarić.

 [više]

PRIJATELJSTVO JE BOŽJI DAR

Autor: Marko Brijačak, 25. 9. 2018. 14:55

Na početku školske godine učenici osmoga razreda, na satu Vjeronauka, istraživali su  kolika je važnost prijateljstva. Učili su kako je pravo prijateljstvo dar Božji, saznali su što o prijateljstvu kažu sveci , poznate povijesne osobe, mudre izreke i Biblija.  

 [više]

„Pozdrav jeseni“

Autor: Marko Brijačak, 25. 9. 2018. 12:53

Učenici 2. a i b razrednog odjela matične škole bili su 14. rujna 2018.  na poludnevnom izletu „Pozdrav jeseni“. Uočavali smo promjene na biljkama i uživali u prirodi. Lijepo vrijeme smo iskoristili za sportske aktivnosti, a u predahu smo obnovili energiju sendvičima i svim onim finim „stvarčicama“ koje su mame spremile u ruksak.

 [više]

Eva Gal osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu

Autor: Marko Brijačak, 25. 9. 2018. 09:05

Naša učenica, Eva Gal, osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu te se kući vratila s brončanom medaljom oko vrata. Prvenstvo u kickboxingu održalo se od 17. do 22. rujna u Veneciji.

Čestitamo Evi i želimo joj još puno uspjeha!

 [više]

Rezultati prve akcije skupljanja starog papira ove školske godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 25. 9. 2018. 08:43

Ovu školsku godinu akcije skupljanja starog papira organizirali smo u dva dana.

U četvrtak, 20.rujna, razredna nastava skupila je 800,40 kg.

Tijekom prijepodneva, u petak, 21.rujna, učenici predmetne nastave skupili su 1055,60 kg.

Matična škola skupila je ukupno 1856 kg starog papira.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan - "Kros grada Slatine 2018"

Autor: Marko Brijačak, 19. 9. 2018. 17:59

Povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, dana19.09.2018, održan je ”Kros grada Slatine 2018.” na kros stazi OŠ Eugena Kumičića.

 [više]

AKCIJA SKUPLJANJA STAROG PAPIRA - OBAVIJEST

Autor: Marko Brijačak, 18. 9. 2018. 13:40

Počela je nova školska godina, a s njom i nove akcije skupljanja starog papira.

Dana 20.9.(četvrtak) papir skuplja razredna nastava od 13 do 14h.

Dana 21.9.(petak) papir skuplja predmetna nastava od 8 do 12h.

Pozivamo učenike, roditelje, prijatelje, susjede da se i ovaj puta odazovu u očuvanju našeg okoliša!

Molimo da papir donesete upakiran u kutije ili vrećice kako bismo ga mogli uredno odlagati u školi.

Školsko stručno vijeće učiteljica stranih jezika

 [više]

Zelena čistka

Autor: Marko Brijačak, 18. 9. 2018. 11:11

Povodom svjetskog dana čišćenja, 15. rujna, nastavnica Mira Safin je organizirala grupu „Mali zeleni“ u svrhu čišćenja i skupljanja otpada oko naše škole. Grupu „Mali zeleni“ čine učenici 7. i 8. razreda koji su se spremno uključili u akciju čišćenja i time doprinijeli osvješćivanju važnosti čistog okoliša za bolju i zeleniju budućnost.   

 [više]

Sajam „Kako su radili naši stari“

Autor: Marko Brijačak, 17. 9. 2018. 18:35

U nedjelju, 2. rujna, u parku 136. slatinske brigade održana je manifestacija „Kako su radili naši stari“. Nakon svečanog otvorenja, naši učenici, pod vodstvom učiteljica Maje Puškarić i Željke Kurtović, nastupili su u zabavnom dijelu programa. 

 [više]

„Bajkaonica za 5“

Autor: Marko Brijačak, 17. 9. 2018. 16:41

Dana 11. 9. 2018. u Područnoj školi Novi Senkovac održava je prva u nizu pripovjedaonica u “Bajkaonici za 5” u suradnji s Društvom Naša djeca Slatina.“Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). 

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Marko Brijačak, 13. 9. 2018. 16:02

U PŠ Donji Meljani , u srijedu,  12.9.2018, obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Kroz korelacijsko-integracijsku nastavu, učenici su osvijestili osnovne ciljeve obilježavanja ovog dana, a to su promicanje olimpijskih načela, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima te važnost aktivnog bavljenja sportom svih dobnih skupina. Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=924

Mirjana Prlić i Martina Grgurić

 [više]

ZAZIV DUHA SVETOGA

Autor: Marko Brijačak, 7. 9. 2018. 17:56

U petak, 7. rujna 2018., učenici i učitelji naše škole sudjelovali s u Zazivu Duha Svetoga u crkvi sv. Josipa u Slatini, a u organizaciji Školskog stručnog vijeća učiteljica Vjeronauka i župnika Dragana Hrgića.

 [više]

OŠ Josipa Kozarca novu je školsku godinu započela novim namještajem i optičkom mrežom

Autor: Marko Brijačak, 7. 9. 2018. 13:13

Virovitičko – podravska županija je, na početku školske godine, razveselila učenike i učitelje  OŠ Josipa Kozarca, Slatina doniravši im novi namještaj za učionice te je sudjelovala u sufinanciranju optičke mreže. 

 

 [više]

Ekskurzija učenika sedmog razreda na Lošinj

Autor: Marko Brijačak, 6. 9. 2018. 14:29

Učenici sedmog razreda naše škole od 28. do 31. kolovoza bili su na višednevnoj ekskurziji na Lošinju. Učenici su na putu do odredišta imali priliku razgledati karlovačku Aquatiku, najveći akvarij slatkovodne ribe u Hrvatskoj te pitoreskni grad Cres. 

 [više]

Počela nova školska godina!

Autor: Marko Brijačak, 6. 9. 2018. 08:57

 

U ponedjeljak, 3. rujna, počela je nova nastavna godina. Tom prigodom je, u OŠ Josipa Kozarca, Slatina održana priredba „Prvaši prvašima“ na kojoj su prošlogodišnji prvaši priredili program za nove prvaše i njihove roditelje.

 

 

 [više]

20. SUSRETI DJEČJIH FORUMA HRVATSKE U POREČU

Autor: Marko Brijačak, 29. 8. 2018. 18:05

Dječji forum „Osmijeh“ sudjelovao je na 20. Susretima Dječjih foruma Hrvatske koji se održavao  24. – 26. kolovoza 2018. u odgojno obrazovnom i rekreacijskom centru Virc. Tema Susreta bila je „Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanje nacionalnog i lokalnog identiteta“. 

 [više]

Treća mobilnost u Rumunjskoj u sklopu projekta "Matematika kraljica znanosti" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 10. 8. 2018. 21:47

Voditeljica projekta Anita Jukić te učiteljice Brankica Safin i Dražena Vujanović sudjelovale su od 6. do 10. kolovoza 2018. na susretu u rumunjskom gradu Constanta u sklopu projekta „Matematika kraljica znanosti“.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi

 

mali DOKU art Bjelovar 2016.

"Tomislav" MD "Bapatuljak" OŠ Josipa Kozarca Slatina

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 208307
Ovaj mjesec: 1913
Ovaj tjedan: 464
Danas: 52
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju