preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
Vijesti

Bajkaonica za pet u 1. i 2. razredu OŠ Josipa Kozarca

Autor: Marko Brijačak, 31. 10. 2018.

U školskoj knjižnici je održana Bajkaonica za pet za učenike 1. i 2. razreda.

Dana 26. 10. 2018. održana je Bajkaonica za 5 za učenike 1. razreda. Voditeljica  Bajkaonice bila je educirana pripovjedačica Ivana Strupar koja je učenicima pripovijedala bajku braće Grimm Trnoružica.

Bajkaonica je započela motivacijskim razgovorom o tome što je bajka. Učenici su izjavili da vole slušati bajke, a bajke im uglavnom pričaju roditelji ili baku. Bajku su učenici pažljivo pratili i predviđajući mogući tijek radnje aktivno te sudjelovali u pripovijedanju. Nakon pripovijedanja pitanjima je provjereno razumijevanje sadržaja bajke te je uslijedio razgovor o pouci bajke, složili su se da dobro uvijek pobijedi zlo. Djeci se bajka veoma svidjela jer govori o vilama, nestvarnim likovima, koje ih uvode u magičan svijet.

 Nakon interpretacije učenici su zaigrali igru Kipići (pokretima tijela trebali su dočarati izgled ruže, dvorca, žabe, princeze, igle), a potom je svaki učenik bojao crtež s motivom iz bajke. Svi učenici su dobili i poklon, Nivea kremice, koje su ih posebno razveselile.

Bajkaonica za pet održana je i za učenike 2. razreda,  u školskoj knjižnici 29. listopada. Bajkaonica je počela olujom ideja na temu bajka. Bajke su, prema mišljenju učenika, kratke priče koje su i tužne i sretne, imaju pouku, počinju s riječju Jednom davno ili Živjeli jednom, a završavaju rečenicom Živjeli su sretno do kraja života.

Educirana pripovjedačica Sanela Tot pripovijedala je učenicima bajku Ružno pače Hansa Christiana Andersena, koja je lektirno djelo Godišnjeg plana i programa Hrvatskog jezika 2. razreda.

Učenici su s oduševljenjem sudjelovali tijekom pripovijedanja bajke, prepričavajući pojedine dijelove bajke te analizirajući postupke likova. Izrazili su svoje dojmove o najtužnijim i najsretnijim dijelovima bajke te igrom kreativno improvizirali pokrete likova te ritam zvukova i glasova koji se pojavljuju u bajci.

Nakon interpretacije bajke i igre, svaki učenik izrađivao je vlastitu memori igru, slikajući mjesta radnje i likove koji su im najdraži i prema kojima će im bajka Ružno pače ostati najdulje u sjećanju. Memori Ružno pače igrat će s ukućanima i pod školskim odmorima.

Svi su učenici dobili Nivea slikovnicu.

Slike možete pogledati na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=973

 

Ivana Strupar, učiteljica Hrvatskoga jezika

Sanela Tot, učiteljica razredne nastave
Korisni linkovi

 

mali DOKU art Bjelovar 2016.

"Tomislav" MD "Bapatuljak" OŠ Josipa Kozarca Slatina

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 207998
Ovaj mjesec: 1604
Ovaj tjedan: 155
Danas: 7
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju