preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
Vijesti

Plickers u nastavi povijest

Autor: Marko Brijačak, 16. 5. 2017.

Plickers je alat namijenjen jednostavnoj i inovativnoj provjeri znanja u razredu, anketama ili kratkim istraživanjima  s automatskim prikupljanjem i analizom dobivenih rezultata.

 

 

Naziv Plickers (eng. paper+clickers) daje nam do znanja kako je riječ o “papirnatoj” verziji klikera. 

Riječ je o papirnatim karticama koje su  jedinstvene za svakog pojedinog učenika u razredu. Svojim izgledom podsjećaju na QR kodove. Nakon postavljenog pitanja svi učenici trebaju prikazati svoj odgovor pravilnim položajem svoje kartice, a učitelj svojim mobilnim uređajem skenira sve kartice i na taj način prikuplja rezultate.

Nakon što učitelj unese pitanja i kreira razrede koristeći navedene opcije, potrebno je isprintati kartice koje će podijeliti svakom učeniku u skladu s rednim brojem. Jedna se kartica može koristiti u više razreda i za više pitanja. Na karticama su zabilježeni odgovori (A,B,C,D) koji su dovoljno malenog formata kako drugi učenici ne bi mogli vidjeti prikazani odgovor. Sve što učenik treba napraviti je podignuti svoju karticu tako da odgovor koji smatra točnim postavi na vrh kartice.

Učitelj na svoj mobilni uređaj prethodno preuzima besplatnu mobilnu aplikaciju Plickers (s Google Playa ili App Storea) i pomoću koje će zabilježiti odgovore. Odgovori se prikupljaju  kamerom mobilnog uređaja, rezultati se automatski zabilježavaju i prosljeđuju web aplikaciji (Live View). Prilikom skeniranja kamerom svaki se odgovor skenira samo jednom, stoga je ova metoda vrlo pouzdana.

 

Plickers smo koristili na satu povijesti u 5. i 7. razredima i zaključili smo kako je alat jednostavan za implementaciju u nastavu, inovativan, pouzdan i zanimljiv način provjere znanja bilo na početku sata kao uvod u obradi novih sadržaja, bilo na kraju sata za ponavljanje obrađene nastavne jedinice ili čak za klasičnu provjeru znanja koja rezultira ocjenom.

 

Učenici su mu dali čistu peticu!!!

 

​Fotografije pogledajte na: http://www.os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=653

 

 

Martina Grundler Hrala

 

 

 

Izvor: http://e-laboratorij.carnet.hr/plickers/

 
Korisni linkovi

 

mali DOKU art Bjelovar 2016.

"Tomislav" MD "Bapatuljak" OŠ Josipa Kozarca Slatina

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 211508
Ovaj mjesec: 1267
Ovaj tjedan: 1060
Danas: 83
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju