2020-04-20 08:36:25

Happy Easter!/ Frohe Ostern!

Učiteljice Engleskog i Njemačkog jezika su tijekom online nastave s učenicima obilježile Uskrs.

3., 6. i 7. travnja učenici PŠ Donji Meljani, PŠ Kozice i 2. r. matične škole obilježili su, s učiteljicom Katarinom Pejić, najveći kršćanski blagdan prigodnim uskrsnim radovima. Izradili su maštovite čestitke, umne mape i pisali kako provode Uskrs u krugu svoje obitelji.

Učenici 3. i 4. razreda matične škole te učenici područne škole Novi Senkovac i Sladojevci izrađivali su razne kreacije vezane uz najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Osim što su roditeljima pomagali u pripremama za Uskrs, pravili su zečiće, bojali pisanice, izrađivali ih od kartona. Izrađivali su i stalke za jaja u obliku kokica i pilića te ukrašavali uskrsna drvca. Uz to su se poigrali i s pravim zečićima.

Sve su to podijelili s učiteljicom Nadin na padlet ploči, a njihove kreativne uratke možete vidjeti klikom na poveznicu: https://padlet.com/nadin48/34ew38s69909

Učenici 4.,5., 6., 7. i 8. razreda su, u razdoblju od 3. 4. do 10. 4., izrađivali čestitke za Uskrs na njemačkom jeziku te ih podijelili s učiteljicom Marinom Telišman. Osim toga igrali su igre na Wordwall-u i na taj način ponovili vokabular vezan uz proslavu Uskrsa.

Učenici 6. i 7. razreda su, s učiteljicom Draženom Vujanović, povodom blagdana Uskrsa, odgledali video te razgovarali o uskršnjim običajima u Velikoj Britaniji te se nekoliko učenika okušalo i izradi uskrsnih ukrasa od papira. Njihove kreacije pogledajte u prilogu. U virtualnim učionicama svi su učenici poželjeli jedni drugima sretan Uskrs na engleskom jeziku.

Fotografije

Marina Telišman, učiteljica Njemačkog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina