2020-02-27 15:46:06

13. TJEDAN PSIHOLOGIJE – 17.-23. veljače 2020.

Povodom obilježavanja 13. tjedna psihologinje, u srijedu 19. veljače, s učenicima 8.A razreda u matičnoj školi održana je radionica „A kako se ti danas osjećaš?“. Učenici su na početku radionice poslušali kratko predavanje o tome koje sve emocije postoje i kakvu ulogu emocije mogu imati u svakodnevnoj komunikaciji s vršnjacima, roditeljima i drugima.

U radionici učenici su kroz aktivnosti sa svojim vršnjacima imali priliku prepoznavati emocije kod drugih i vidjeti koliko su u tome dobri, a također su i sami imali priliku izražavati pojedine emocije i vidjeti kako im to ide. Također učenici su naučili koje poruke pojedine emocije šalju u komunikaciji, odnosno što nam one „govore“. Na kraju su učenici imali priliku podijeliti sa nama kako se oni osjećaju taj dan i zbog čega.

Osim toga tjedan psihologije u našoj školi obilježili smo i kroz različite druge aktivnosti za učenike i roditelje (radionice i predavanja o uspješnom učenju i stilovima učenja u predmetnoj nastavi, a u razrednoj nastavi na temu samopoštovanje - „moje pozitivne osobine“).


 

Psihologinja: Darija Živković


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina