2020-02-19 12:59:42

Happy Valentine's Day/ Alles Gute zum Valentinstag!

Učiteljice Engleskog i Njemačkog jezika Nadin Cuca i Marina Telišman obilježile su, s učenicima, Valentinovo.

Učenici skupine "JK's eTwinners", pod vodstvom učiteljice Nadin, uređivali su razredni pano povodom Valentinova.

Osim zanimljivih motiva, kojima se prikazuje cijeli životni ciklus obavijen ljubavlju, na panou je i čestitka Happy Valentine's Day napisana kodovima, a sve u sklopu Erasmus + projekta "We little XXI century explorers...".

 

Učenici 4.b razrednog odjela učili su zanimljivosti o Valentinovu, darivanju, pisanju čestitaka i sl. Glasanjem su zaključili kako bi se najviše razveselili čokoladici, no ima i pravih romantičara koji bi ipak radije primili crvenu ružu ili lijepu riječ zapisanu u čestitku. 

Učenici 4.b razrednog odjela izrađivali su čestitke za prijatelje i simpatije te pokazali kreativnost i maštovitost.

Dodatak za vijest:

Učenici područne škole Sladojevci Valentinovo su proslavili vrlo svečano. Učiteljicu Nadin dočekali su prigodno odjeveni u crveno te velikom čestitkom napisanom na ploči. Kad su nam se pridružile učiteljice Višnja i Katarina, plesali su ples s balonima koji smo dodatno začinili plesnim zadatcima. Dan je protekao u veselom tonu.

Učenici šestog i sedmog razreda su, na satu Njemačkog jezika, igrali igru asocijacija na temu Valentinovo, čitali o zanimljivostima iz života sv. Valentina, rješavali prigodne zadatke te naučili nove riječi i izraze vezane uz proslavu Valentinova. Na kraju su izradili čestitke za prijatelje i simpatije na njemačkom jeziku.

Fotografije

Marina Telišman, učiteljica Njemačkog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina