2020-02-03 09:34:14

Dan zagrljaja

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim. Tako smatraju psiholozi, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. pa je 21. siječnja proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.

Svjetski poznati psiholog Jack Canfield, u svojoj teoriji o grljenju, navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno.

Ljekovita svojstva zagrljaja potvrdila je i američka psihologinja Virginia Satir koja kaže:
• 4 su zagrljaja potrebna za preživljavanje
• 8 za održavanje
• 12 za napredovanje.

Učenici 3. a i 3. b razrednog odjela naše škole obilježili su, sasvim spontano, 21. siječnja 2020., Dan zagrljaja. Prije pisane provjere iz Engleskog jezika učiteljica Nadin odlučila je razbiti i najmanji djelić treme te je ušla u učionicu prije zvona i popričala s učenicima o zagrljajima, o njihovoj važnosti za naš život, a da su zagrljaji važni možemo primijetiti i po tome što imaju poseban dan posvećen njima. Tada su svi učenici dobili priliku međusobno se prijateljski zagrliti. To im se toliko svidjelo da su pojedinačni zagrljaji prerasli u velike skupne zagrljaje.

Utvrdili smo da svi volimo biti grljeni, a potvrdili smo i da su učenici izliječeni od treme. 😊 Budući da smo i sami osjetili terapijski učinak zagrljaja, pozivamo vas da i vi krenete s obilježavanjem toga dana, no neka ne ostane sve samo na jednome danu. Grlite se svakodnevno! Grljenje je najljepši dar i njime ne možete pogriješiti, zato što ista veličina odgovara svima!

Fotografije


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina