2019-12-06 12:52:20

ŠKOLSKA VOLONTERSKA ZAJEDNICA – ŠTO JE TO?

U utorak, 26. studenog, održan je treći sastanak stručne radne skupine za izradu kurikuluma školskog volontiranja u okviru projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ u prostorijama Volonterskog centra Zagreb. Članice stručne radne skupine zajedno su na sastanku dopunile i konkretizirale postojeći nacrt kurikuluma volontiranja i nastavile suradnički proces razrade kurikuluma školskog volontiranja prolazeći kroz prošireni nacrt, ispravljajući, pojašnjavajući i promišljajući o volontiranju.

Na taj način došli smo i do radne definicije Školske volonterske zajednice: ŠVZ čine učenici, djelatnici, roditelji i drugi dionici koji sudjeluju u planiranju, organiziranju i ostvarenju volonterskih aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici. Škola osigurava podršku ŠVZ-u u vidu ugradnje kurikuluma školskog volontiranja u postojeće kurikulume, osiguranja prostora, vremena i koordinacije provedbe volonterskih aktivnosti.
Školska volonterska zajednica djeluje na načelima tolerancije, humanosti, solidarnosti, inkluzivnosti i održivog razvoja doprinoseći osobnom razvoju i pozitivnim društvenim promjenama.

Psihologinja: Darija Živković

 


 

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina