2019-11-07 10:52:14

„Dravska priča“ - terenska nastava učenika 4.razreda

Učenici 4. razreda naše škole su, u pratnji učiteljica, 28.listopada 2019.g., posjetili Informativno edukativni  centar – hostel  Dravska  priča u Noskovačkoj Dubravi koji se nalazi u sklopu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Provedena terenska nastava dio je aktivnosti Erasmus+ projekta „Be the change …You want to be“ koji promiče ideju održivog razvoja, zaštitu okoliša i zdravog življenja.

Uz stručno vodstvo osoblja učenici su obišli tematski uređen postav Centra i upoznali zanimljivosti iz života zaštićenog biljnog i životinjskog svijeta na području Regionalnog parka Mura-Drava. U objektu su smješteni uredi Javne ustanove, prostori za prezentaciju i edukaciju, kao i CITES edukativni kutak, suvenirnica, bioistraživačka stanica te smještajni kapaciteti od 34 ležaja za provedbu višednevnog programa “Škole u prirodi“. U sklopu zaštićenog perivoja površine 1,2 ha učenici su razgledali oporavilište za rode, poučnu stazu o vrstama drveća i grmlja u perivoju, sjenicu, Vodenu i Zelenu učionica za provedbu edukativnih programa na otvorenom te hotel za kukce. Također su prošetali poučnom stazom Dravi u zagrljaj, dužine 2 km, opremljenom s 20 infoedukativnih ploča, odmorištem za posjetitelje i promatračnicom za ptice smještenoj na samoj obali rijeke Drave. Naši su nas domaćini, zanimljivim i poučnim predavanjima, ponovo podsjetili na prirodne ljepote i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta našeg zavičaja.

Puni utisaka, zahvalili smo im na gostoprimstvu uz obećanje da ćemo i drugima preporučiti dolazak u ovaj novostvoreni kutak netaknute prirode.

Galerija

Učiteljice 4. razreda: Kata Huber i Gordana Kovač


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina