2019-06-14 17:20:00

Iluzija u fotografiji

Tijekom cijele školske godine, učenici Foto grupe, pokušavali su „uhvatiti iluziju u fotografiji“. Fotografijom su pokušavali prenijeti svoje emocije, znanje i iskustvo u dvodimenzionalnu sliku, tj. fotografiju. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija koje prikazuju koliko nas lako oči prevare. Kažu da je ljepota u očima promatrača, no ponekad nas prevari perspektiva.

Cilj „Iluzije u fotografiji“ jest pokazati zabavnu stranu primjene fotografije te fotografijom kao dvodimenzionalnom kopijom stvarnosti poprimiti trodimenzonalnost određenim tehnikama i tako stvoriti iluziju dubine. Kako nam je bilo na brojnim sastancima Foto grupe, najbolje opisuje citat preuzet s interneta:

„Vrijeme, prostor, um, emocija …. što im je zajedničko? Sjećanje koje nam obogaćuje životno iskustvo. A iluzija? Iluzija ? Da, sve je iluzija. Svatko od nas stvara svoj svijet u kojem i nismo svjesni koliko privida ili iluzija isprepliće stvarnost i maštu, prošlost i sadašnjost, svjetlo i tamu. Na prvu pomisao pojam asocira na optičku iluziju. Mnogi će se prisjetiti nekih trenutaka u svojoj prošlosti i stvoriti iluziju nečeg lijepog ili ružnog.“

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1261

 

Voditeljica Foto grupe, Anita Jukić

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina