2019-06-18 09:34:36

Projekt STEM revolucija: razredna nastava u PŠ Novi Senkovac

U projekt STEM revolucija: razredna nastava, od ožujka 2019. godine, uključeno je 58 škola iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, među kojima je i Područna škola Novi Senkovac. Projekt provodi IRIM (Udruga Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih) u suradnji s Rotary District 1913 i Rotary klubom Zagreb Centar. Glavni je cilj projekta razvoj digitalne pismenosti u nižim razredima osnovnih škola.

Za sve učitelje koji sudjeluju u projektu bile su organizirane besplatne edukacije u dva ciklusa: fizičke radionice u ožujku i online edukacije početkom travnja. Od 1. do 9. travnja učitelji su samostalno rješavali zadatke upotrebljavajući aplikaciju na internetu, tj. Programirali su svoje prve programe. Svakoj je školi doniran određen broj micro:bitova za upotrebljavanje u nastavnim aktivnostima.

Od druge polovice travnja započelo je upotrebljavanje micro:bita u nastavi s učenicima. U PŠ Novi Senkovac učenici su upotrebljavali micro:bit na nastavi Matematike, Hrvatskoga jezika te Prirode i društva, što je omogućilo realizaciju nastavih aktivnosti na kreativan način. Nakon upotrebljavanja micro:bita učenici su ispunili ankete prilagođene  njihovu uzrastu te izrazili veliko zadovoljstvo zbog sudjelovanja u ovom projektu.

Dio micro:bitova nalazi se u našoj školskoj knjižnici. Mogu ih posuditi učitelji za svoje nastavne aktivnosti. Edukacijski materijali o upotrebljavanju micro:bita nalaze se dostupni na Izradi!, edukacijskom internetskom portalu: https://izradi.croatianmakers.hr/bbc-microbit-uvodna-stranica/

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1237

Učiteljica: Sanela Tot


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina