2019-06-18 08:00:05

Ekskurzija učenika 7.razreda na Lošinju

Učenici sedmog razreda naše škole od 12. do 15. Lipnja bili su na višednevnoj ekskurziji na Lošinju, u pratnji učiteljica Ljiljane Ivanković, Azre Benković i HaneTepeš. Učenici su na putu do odredišta imali priliku razgledati karlovačku Aquatiku, najveći akvarij slatkovodne ribe u Hrvatskoj te pitoreskni grad Cres. 

Prvoga dana ekskurzije posjetili smo Mali Lošinj te razgledali Palaču Fritzi I Muzej Apoksiomena, koji nas se posebno dojmio. Drugi dan smo u Velom Lošinju odslušali izvrsno edukativno predavanje o dupinima u Institutu za istraživanje i zaštitu mora „Plavi svijet“.Nakon predavanja i sami  smo se uputili u potragu za dupinima vožnjom brodom po lošinjskom akvatoriju, pri čemu smo imali sreće i ugledali nekoliko skupina dobrih dupina. Posljednji dan ekskurzije posjetili smo miomirisni otočki vrt u Malom Lošinju, gdje su učenici izrađivali herbarije, koje su i ponijeli sa sobom kao mirisni suvenir.

Učenici su se kućama vratili zadovoljni, sretni i puni dojmova, a svojim pristojnim i odgovornim ponašanjem zaslužili su sve pohvale svojih učitelja.

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1235


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina