2019-06-17 12:22:10

MALA OLIMPIJADA U PŠ SLADOJEVCI

I ove godine, već tradicionalno, 12.6. održana je Mala olimpijada u PŠ Sladojevci.

Na 19. Maloj olimpijadi u PŠ Sladojevci  sudjelovali su svi učenici i učiteljice područnih škola (Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac, Sladojevci)  koji su se okušali u nekoliko starih dječjih sportova. Svoje sportske vještine pokazali su u skakanju u vrećama, nošenju jajeta u žlici,trčanju unatrag, tačke u paru, trčanjem u paru povezanih nogu i povlačenjem užeta.

„Očuvati od zaborava starinske sportsko-rekreacijske discipline i dječje tradicijske natjecateljske discipline“  poznati je cilj malih sportaša sudionika Male olimpijade u Sladojevcima  koja je ove godine održana 19. put. Organizator  Male olimpijade  je tradicionalno PŠ Sladojevci.

Djeca se za ovo s radošću pripremaju. Za njih je to poseban doživljaj i izazov jer mogu iskusiti sve što jedna mala olimpijada znači. Važno je sudjelovati pa su svi moralni pobjednici, no ipak smo u svim disciplinama imali i pobjednike koji su za osvojena 1.mjesta u svim disciplinama i u kategorijama djevojčica/dječaka 1. i 2.r., djevojčica/dječaka 3.  4. r. bili nagrađeni licitarskim srcima, a za 2. i 3. mjesta slatkim paketićima.

Mala olimpijada  dječjih tradicijskih sportova potiče sportsko ponašanje i natjecateljski duh te motivira učenike kvalitetnije provoditi slobodno vrijeme u druženju i igri s vršnjacima.

 SUDIONICI SUSRETA:

- učenici (1. - 4.r.) PŠ Donji Meljani, Kozice i Novi Senkovac

- učiteljice PŠ :Mirjana Prlić, Martina Grgurić, Vesna Bićanić, Jasna Lulić, Sanela Tot, Anamarija Roštaš te učiteljica EJ Nadin Cuca i vjeroučiteljica Slavica Ostrogonac.

                                          Učiteljice: Katarina Kokorić i Višnja Bujanić

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1234


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina