2019-06-12 14:39:05

Dan Pjesnika u Novoj Bukovici

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice organizirala je literarni natječaj povodom obilježavanja Dana Pjesnika 10. lipnja 2019. godine.  Riječ je o višegodišnjem obilježavanju dana posvećenog Pavlu Bistroviću, prema čijem je nadimku Pjesnik pjesnička večer i nazvana.

Ove je godine na literarnom natječaju sudjelovalo pet učenica naše škole: Lana Mandl i Uma Milaščević iz petog razreda te Marta Mikolić, Nika Šimić i Hana Lovreković iz šestog razreda. Njih su bodrili ravnateljica Ksenija Vujanović-Juras i mentori Ivana Strupar, Hana Tepeš, Snježana Tot i Danijel Vilček, učitelji Hrvatskog jezika.

Od četiriju nagrađenih radova, čak su dva iz naše škole. Nagrađeni su pjesnički tekstovi Lane Mandl, čija je mentorica učiteljica Snježana Tot i Marte Mikolić, čija je mentorica učiteljica Hana Tepeš.

U ugodnoj pjesničkoj večeri u kojoj su se čitali stihovi o ljubavi, zavičaju, ali i ozbiljnim temama naše svakidašnjice, svojim su se plesnim nastupom predstavili i članovi folklorne skupine Lipice.

Na kraju su svi sudionici i gosti otišli u školsku zgradu na ugodno druženje uz ukusne kolače iz bukovačke kuhinje.

 

                                                                                                         Danijel Vilček, učitelj Hrvatskog jezika

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1228

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina