2019-06-06 14:39:10

Terenska nastava šestog razreda

Učenici šestog razreda u pratnji učitelja Markana Lukića, Mire Safin-Knežević i Danijela Vilčeka išli su na terensku nastavu u Đurđevac 30. svibnja 2019. godine.

Prva postaja terenske nastave bio je Muzej Grada Đurđevca u kojem su učenici, osim poznate povijesne legende o obrambenoj važnosti đurđevačke utvrde u borbi s Osmanlijama, mogli čuti i ponešto o đurđevačkim manifestacijama i važnosti Đurđevca u hrvatskoj povijesti. U multimedijalnome muzeju učenici su uživali u virtualnim prikazima, iluzijama i interaktivnim izlošcima.

Još je veće oduševljenje nastupilo tijekom razgledavanja malog zoološkog vrta u kojem su se učenici upoznali s tamošnjim stanovnicima – patuljastim svinjama i kozama, bisernicama, devama i ljamama.

Potom su učenici posjetili Svetu Anu, prigradsko đurđevačko naselje poznato po turističkoj atrakciji – mlinu. Učenici su vidjeli na koji način od zrna kukuruza radom enegrije vode nastaje kukuruzno brašno. O njegovoj kvaliteti uvjerili su se kušanjem domaćeg kolača od kukuruznog brašna.

Na kraju terenske nastave dočekali su nas Đurđevački peski, poznatiji kao hrvatska Sahara. Tamo je učiteljica Mira Safin-Knežević učenike upoznala s nastankom naše pustinje, a nakon razgleda i šetnje uputili smo se u Slatinu.

S novim iskustvima i znanjima vratili smo se zadovoljni kući.

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1219

 

                                  Danijel Vilček, učitelj Hrvatskog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina