2019-06-05 08:15:47

Škrinjica uspomena

U 5. c razrednom odjelu 31. svibnja 2019.  održana je radionica Kako do dobre fotografije u sklopu razrednog projekta Škrinjica uspomena, koji su provele učiteljice Ivana Strupar i Anita Jukić.

Tom je prigodom na satu Hrvatskoga jezika, prilikom interpretacije lektirnog djela Ivana Kušana Koko u Parizu, održana radionica iluzije fotografija te je na taj način lektira povezana s umijećem stvaranja fotografije.

 Učiteljica Ivana Strupar održala je kratku prezentaciju i kviz o poveznici između osnovnih motiva iz lektire -  Eiffelovog tornja i Mona lise te fotografije. Učiteljica Anita Jukić potom je pokazala učenicima kako snimiti iluziju fotografije uz pomoć umanjenog modela Eiffelovog tornja.      Učenici crtali plakat i Mona Lise te se fotografirali s umetnutim svojim licem na pozadinu plakata i na taj način stvorili predivne uspomene.

Provedena radionica dokaz je da obrada lektire može itekako biti zanimljiva i kreativna, pogotovo ako ju povežemo s  (nazigled) nespojivim elementima. U galeriji možete vidjeti kako izgledaju uspomene koje smo stvorili na ovoj radionici te će one, ovjekovječene fotografijom,  zasigurno ostati pohranjene u „škrinjici uspomena“ svakoga od učenika.

Fotogalerija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1215

Ivana Strupar, učiteljica Hrvatskog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina