2019-05-28 10:10:00

100 GODINA ŽUPE SVETOGA JOSIPA U SLATINI

Dana 28.5.2019. učenici 6.razreda posjetili su župu sv. Josipa  i našeg župnika vlč. Dragana Hrgića. Povod posjete je bila planirana aktivnost u kurikulu Vjeronauka, a povodom 100g. osnutka župe sv. Josipa.

Župnik Dragan nas je srdačno primio i rado pokazao vrijedne knjige u župi, a osobito ih upoznao s Spomenicom. To je knjiga u kojoj su zapisani svi važni događaji u župi i gradu Slatini.

Čitali smo o važnim datumima iz povijesti naše župe. Između ostalog saznali smo da je našu župu posjetio i blaženi Alojzije Stepinac te kada su u Slatinu došle redovnice Presvetog srca Isusovog. Vidjeli smo  zapise svećenika Julija Burgera koji je ubijen 1944g. u Slatinskom Drenovcu. A, zanimljivo je bilo i istraživati u Matici krštenih  svoje podatke, kada su kršteni  ili vjenčani naši roditelji i naše bake i djedovi. Naše zajedničko istraživanje završili smo molitvom i sv. misom u kojoj smo molili za sve naše župljane i sugrađane.

Svoje istraživanje i rad povodom proslave 100 godina župe sv. Josipa u Slatini završili smo izradom plakata koje ćemo prikazati u razredu i crkvi sv. Josipa.

Sve naše aktivnosti možete pogledati u galeriji fotografija:

http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1214

 

Marina Martinović, učiteljica Vjeronauka

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina