2019-05-30 13:14:10

Dunavske priče područnih škola

Učenici i učiteljice područnih škola Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac i Sladojevci bili su, 15. svibnja 2019. godine, na jednodnevnom izletu, nazvanom Dunavske priče. Posjetili su Vukovar i Zračnu luku Osijek.

U Muzeju vučedolske kulture, novootvorenom multimedijalnom muzeju, podijeljenom u 19 tematskih prostorija, u pratnji kustosa, saznali su zanimljivosti o položaju Vučedola, nastanku vučedolske kulture prije 5000 godina, tadašnjem načinu života te djelatnostima kojima su se ljudi bavili. Uslijedilo je fotografiranje ispred vodotornja, koji je učenicima poznat kao jedan od simbola grada Vukovara, prelazak 3D mosta preko rijeke Vuke te šetnja do Spomen-križa koji se nalazi na ušću Vuke u Dunav. Bio je organiziran i kratki posjet Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja te ručak u jednom od vukovarskih restorana.

Nakon obilaska grada heroja posjetili su Zračnu luku Osijek. Upoznali su se s poslovanjem Zračne luke i razgledali cargoprostor. Budući da nisu uspjeli vidjeti polijetanje ili slijetanje zrakoplova, na oduševljenje svih, organiziran je razgled aerodromskog vatrogasnog vozila i opreme te su izvedene pokazne vatrogasne vježbe.

Izlet je završio ugodnom vožnjom kući tijekom koje su učenici igrali kviz znanja.

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1210

Učiteljica: Sanela Tot


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina