2019-05-14 17:58:19

Obilježen Majčin dan na satima Engleskog i Njemačkog jezika

Učiteljice Engleskog i Njemačkog jezika obilježile su kreativnim aktivnostima Majčin dan.

Učiteljica Nadin Cuca i učenici 2.i3. razreda povodom Majčinog dana uključili su se u eTwinning projekt "We love you, mummy!". Kroz razgovor o mamama saznali su da učenici svoje mame smatraju vedrima, hrabrima, ljubaznima i uvijek spremnima pomoći. Pišuci pjesme o mami na engleskom jeziku, mame su usporedili s ružama, suncem, lavicama... Za svoje vrijedne i brižne majke pripremili su prigodne čestitke te im za kraj zapjevali prigodnu pjesmicu. Sve to pogledajte i videouratku izrađenom u sklopu projekta.

Učiteljica Katarina Pejić organizirala je za Xplorere radionicu povodom Majčinoga dana. Xploreri su naučili o povijesti nastanka Majčinoga dana, a potom su u praktičnom dijelu izrađivali jednokratne/višekratne kupone za svoje voljene majke. Kuponi su imali raznovrsnu namjenu te su tako obradovali svoje mame neograničenim brojem zagrljaja i poljubaca, doručkom u krevetu, spremanjem sobe, pisanjem zadaće bez prigovora, brigom o ljubimcu, pranjem prozora, posuđa i odjeće, masažom leđa, filmskom večeri, zalijevanjem cvijeća i drugim zanimljivim idejama. Ovakvim malim gestama učenici su željeli odati priznanje i zahvalu svojim majkama za svakodnevnu ljubav, brigu i sebedarje kojim ih obasipaju te im učiniti Majčin dan, ali i one koji slijede, posebnima.

Učenici četvrtih razreda obilježili su na satu Njemačkog jezika Majčin dan. Učenici su svojim majkama izradili čestitke na njemačkom jeziku.

Videouradak: https://www.powtoon.com/online-presentation/ecManjnlD5t/?mode=movie#/

 

Slike možete vidjeti u galeriji: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1197

Marina Telišman, učiteljica Njemačkog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina