2019-04-17 11:52:00

Happy Easter!

Učiteljice Nadin Cuca, Katarina Pejić, Dražena Vujanović, Marina Telišman i Azra Benković sa svojim učenicima su odradili aktivnosti vezane uz Uskrs.

 

Na nastavi njemačkog jezika učenici četvrtog i petog razreda izradili su uskrsne čestitke, naučili kako se na njemačkom čestita Uskrs i učili nove riječi vezane uz temu Uskrsa.  Učenici šestog i sedmog razreda čitali su o običajima proslave Uskrsa u zemljama njemačkog govornog područja i natjecali se u izgovoru njemačkih uskrsnih "brzalica".

1.i 3.razredi  PŠ Senkovac su na satu EJ izrađivali pano s uskrsnim motivima dok su učenici 2.i 4.izrađivali čestitke kojima će sudjelovati u eTwinning projektu I have a postcard for you. Učenici 2.i 3.razreda matične škole učili su uskrsne pojmove kroz igru Bingo. Izrađivali su 3D uskrsna jaja i čestitke za članove obitelji.

Xploreri su se natjecali u tradicionalnim uskrsnim igrama Egg Hunt & Egg Roll. Učili su o uskrsnim običajima u drugim zemljama i uspoređivali ih s našim običajima. Također su izrađivali prigodne kutne straničnike, kao i učenici PŠ Donji Meljani i PŠ Kozice.

U predmetnoj nastavi, 5 i 6. razredi Uskrs je obilježio usporedbom britanskih i hrvatskih običaja gledanjem videa, natjecali su se u pronalasku riječi vezanih uz Uskrs, bojali uskrsne motive i izrađivali razne uskrsne oblike uz pomoć kolaža. (zečići,pisanice,pilići), a 7. i 8. razredi su, uz video, rješavali uskrsne križaljke te radili plakate na kojima su, na engleskom jeziku, pisali tradicije svojih obitelji na najveći kršćani blagdan, Uskrs. 

 

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1177

Azra Benković, učiteljica Engleskog jezika

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina