2019-04-05 11:53:00

4. Festival matematike u Požegi - Vallis aurea mathematicorum

Učenici naše škole natjecali su se 5.travnja 2019. na 4. Festivalu matematike - Vallis aurea mathematicorum u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi. Ekipu petih i šestih razreda činili su Uma Milašćević, Ana Kolarić, Kristijan Novak i Ivan Jadek, a ekipu sedmih i osmih razreda činili su Sven Oužetcky, Kristijan Ferenčak, Gabrijela Kovačević i Patrik Štruklec pod vodstvom učiteljice Anite Jukić.

Čestitamo našim učenicima na odličnim rezultatima postignutim u Zlatnoj dolini matematike:

Ekipa 5. i 6. razred osvojila je 12. mjesto  (od ukupno 45 ekipa) Ekipa 7. i 8. razred osvojila je 8. mjesto (od ukupno 30 ekipa)

Katolička osnovna škola u Požegi organizirala je 4. Festival matematike pod nazivom “Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike”, na koji se odazvalo 17 osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Natjecali su se učenici od 5. do 8. razreda. Sve sudionike Festivala pozdravili su ravnatelj Katoličke škole Frano Barišić i voditelj i koordinator prof. Josip Blagojević, učitelj matematike.

- Ovo je malo drugačiji Festival matematike u kojemu ne samo što radimo matematiku u pojedinačnim i ekipnim kategorijama, nego organiziramo za učenike i druge aktivnosti, od razgledavanja grada Požege, upoznavanje naše baštine i slavonskog duha, do zabave za sve. Zadaci iz matematike nešto su teži nego u redovitoj nastavi, ipak za napredne matematičare. Najbolje motiviramo vrijednim nagradama za prva tri najbolja u svim kategorijama, a imamo ukupno sedam kategorija. Svi sudionici će cijeli dan boraviti u Požegi – rekao je prof. Josip Blagojević.

Potporu svim sudionicima Festivala dao je u ime grada Požege zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Otvorenje festivala održalo se u velikoj Dvorani sv. Terezije Avilske, a uveličao ga je s nekoliko skladbi Mali mješoviti pjevački zbor škole pod ravnanjem Ljube Šolić. Natjecanja su održana u prostorijama Katoličke škole.

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1161

 

Anita Jukić, učiteljica Matematike

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina