2019-04-03 08:43:30

Šesti Susreti škola Josipa Kozarca

Osnovne škole Josipa Kozarca još su se jedanput susrele, i to u Soljanima, 28. ožujka 2019. godine. Šesti je to susret osnovnih škola iz Josipovca Punitovačkog, Lipovljana, Semeljaca, Slatine,  Slavonskog Šamca, Soljana i Vinkovaca,  koje nose ime Josipa Kozarca, jednog od najznačajnijih hrvatskih književnika.

Iz naše su se škole u Soljane uputili učenici, ravnateljica Ksenija Vujanović-Juras, knjižničarka Jelena Martinović te učitelji Markan Lukić, Ivana Strupar, Željka Kurtović i Danijel Vilček.

Nakon srdačnog dočeka domaćina, pozdrava i razgovora  sa znancima iz škola sudionica,  pošli smo u Mjesni dom Soljani. Tamo se održala priredba na kojoj su učenici predstavili svoje talente. Našu su školu predstavile učenice drugog razreda Katja Košćak, Stefani Oskomić, Ida Pavlinić, Tia Ereš, Lilian Jagić i Mia Mlakar dramsko-scenskim nastupom, učenik Karlo Martinović monologom i učenica Patricia Hrgović vokalnom izvedbom.

Poslije priredbe vratili smo se u školu, gdje smo se, uz svečani ručak, izvrsne kolače soljanskih učiteljica i ugodne razgovore, družili, razmjenjivali iskustva i, prisjećajući se prošlih, dogovarali o budućim susretima naših škola imenjakinja.

U Slatinu smo se, radujući se sljedećem susretu,  vratili puni dojmova  i lijepih iskustava.

                                                                              

                                                        Danijel Vilček, učitelj Hrvatskog jezika

 

Slike možete pogledati u forogaleriji ili na sljedećem linku: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1158


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina