2019-04-03 08:31:22

Kodiranje uz Pixel Art u 2. razredu

Tijekom ožujka 2019. učenici 2. a i 2. b razrednog odjela okušali su se u slikanju po kodovima. Takozvani Pixel Art jedna je od aktivnosti Erasmus + projekta „We Little 21st Century Explorers“ koju učenici trebaju upoznati i samostalno se okušati u njoj.

Učili su izrađivati likove iz crtića i računalnih igrica bojeći kvadratiće. Najprije su naučili značenje simbola, a zatim su se upustili u izradu likova čitajući kodove prema učiteljičinom navođenju.

Iako je početak, kao i uvijek, bio težak, nakon kratkog vremena postali su vrlo uspješni maleni Pixel umjetnici. Divili su se svojim uradcima i bili su sretni što su naučili nešto novo.

Kad su svladali kodove, učiteljica Nadin zadala im je novi zadatak. Na nastavu su ponijeli lego-kocke te su naši kvadratići s papira poprimili 3D oblik. Zadatak je bio izraditi kuću i crkvu prema uputama.  U izvršavanju i ovoga zadatka pokazali su izrazitu spretnost.

Nakon što su naučili čitati kodove, pojedini učenici istaknuli su se i u samostalnom pisanju kodova za vlastite uratke. Aktivnost je uspješno provedena i bit će prezentirana, u nadolazećim danima, našim gostima, partnerima projekta.

 

Učiteljica Nadin Cuca

Slike pogledajte u galerijii: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1157 

Video 1: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=30s5pXlkjWY

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=VbwYBlYDUKc


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina