2019-03-28 11:40:26

Učenici 8. razreda posjetili WorldSkills Croatia 2019.

Učenici 8. razreda 27. ožujka posjetili su WorldSkills Croatia 2019., prvo Državno natjecanje učenika strukovnih škola, u pratnji učiteljica Azre Benković i Hane Tepeš. Natjecanje je organizirala i provela Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koja je i osigurala besplatan prijevoz za 19 učenika i dva pratitelja iz naše škole.

Na smotri 580 učenika natjecalo se u 43 strukovnih disciplina, kao što su fizioterapija, frizerstvo, grafička tehnologija i dizajn, kozmetička njega, kuharstvo, slastičarstvo, graditeljstvo, multimedija, poduzetništvo, automehatronika, cvjećarstvo, robotika, veterina i brojne druge.

Na natjecanju učenici su imali priliku vidjeti mogućnosti koje pruža strukovno obrazovanje te se uvjeriti u atraktivnost pojedinih strukovnih zanimanja. Na posebnim štandovima s oznakom “Isprobaj svoju vještinu” učenici su se sami mogli okušati u određenim zanimanjima rješavajućij ednostavne praktične zadatke.

Posjet smotri bio je vrlo koristan i zanimljiv i nadamo se da je potaknuo neodlučne učenike na odabir zanimanja u nastavku školovanja.

Fotografije:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1144

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina