2019-03-11 09:47:00

JOSIPOVO U KOZARCU

Manifestacija „Josipovo u Kozarcu“ postala je već tradicionalni susret vjeronaučnih ekipa osnovnih škola. Ove je  godine održana u ponedjeljak, 11. ožujka 2019., od 14 do 17 sati u prostorima naše škole. Ove godine naša Župa sv. Josipa slavi 100. godina postojanja pa je učiteljica Likovne kulture priredila izložbu likovnih radova naše župne crkve, a i  natjecanjem smo obilježili ovaj jubilej.

Sudjelovale su ekipe vjeroučenika petog razreda OŠ Mikleuš, OŠ Voćin, OŠ Davorina Trstenjaka iz Čađavice, OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine. Ekipe su predvodili njihovi vjeroučitelji.

Kroz susret su nas vodili četvrtaši  Tena Jurlina i Dario Marinović, a na početku nam je četvrtašica Ema Dumić recitirala pjesmu Molitva sv. Josipu za obitelj.

Povjerenstvo, za provedbu natjecanja, ove su godine činili župnik Dragan Hrgić, psihologinja Iva Matek i učiteljica Likovne kulture Tatjana Lulić – Prpić.

Školsko vijeće Vjeronauka naše škole, u organizaciji i provedbi susreta, imao je veliku pomoć sedmašica Ive Jukić, Katje Stoponje, Lucije Verige i Teute Bišćan.

 Ekipe su se natjecale u znanju rješavajući test o sv. Josipu i župi sv. Josipa u Slatini, a zatim su se natjecale u spretnosti slažući slagalice slika sv. Josipa i župne crkve sv. Josipa u Slatini. Nakon toga su učenici zaigrali  online igru Plickers i na taj način pokazali znanje i spretnost.

Poslije toga su ekipe „odmjerile snage“ u svladavanju sportskog poligona i u igri graničara.

Kad su zbrojeni svi bodovi, ekipa domaćina OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, koju su činile učenice 5. razreda: Marijeta Jukić, Lucija Presečan, Nika Filković i Martina Ivoš,  skupila je najviše bodova.

Povjerenstvo je dodijelilo posebnu nagradu za najbolji likovni rad, a zajednički izbor je bio likovni rad učenice Sare Čaglić.

Sve ekipe su nagrađene  poučnim i slatkim poklonima.

Kraj smo „začinili“ prekrasnim druženjem uz ukusnu hranu i kolače.

Svima zahvaljujemo na sudjelovanju i ugodnom druženju i veselimo se druženju i dogodine.

 

Kako je bilo možete vidjeti u fotogaleriji koju je priredila vrijedna članica fotoskupine Donatella Beneš. 

http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1119

Predsjednica ŠSV Vjeronauka

Ljiljana Ivanković

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina