2019-03-11 12:03:08

Radionica izrade magneta

Povodom nadolazećeg blagdana Sv.Patrika, koji se obilježava 17.3., i u  sklopu Erasmus+ projekta "Be the change...you want be", održana je radionica izrade magneta. Radionica je održana 7.3.2019., a  sudjelovali su učenici uključeni u izvannastavnu grupu Deutsche Kultur. Učenici su izradili magnete u obliku djeteline sa četiri lista od gipsa.

Sv. Patrik koristio je djetelinu sa tri lista kao simbol Svetog  Trojstva, odnosno da bi lakše prikazao tri osobe Boga, Oca, Sina i  Duha Svetoga. Četvrti list predstavlja božju milost, odnosno sreću jer su takve djeteline vrlo rijetke.
(https://www.putoholicari.rtl.hr/dan-svetog-patrika-3014/) Budući da je jedna od tema Erasmus+ projekta "Be the change...you want to be" i učenje o okolini koja nas okružuje, učenici su istražili i  saznali nešto više o djetelini.Osim što služi kao hrana životinjama, na  korijenju djeteline  u simbiozi žive bakterije koje obogaćuju tlo dušikom. Djetelina je važna za poboljšanje plodnosti tla.Tijek radionice možete vidjeti u galeriji: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1113
Marina Telišman, učiteljica Njemačkog jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina