2019-02-27 11:07:00

Dan ružičastih majica u PŠ Novi Senkovac

Učenici i učiteljice PŠ Novi Senkovac obilježili su, edukativnom radionicom, na Satima razrednika, zadnje srijede u mjesecu, 27. veljače, Dan ružičastih majica, dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici su saznali koji je događaj bio povod obilježavanju ovoga važnoga dana, a ilustracijama na slikokazu opisivali su vrste vršnjačkoga nasilja te kritički promišljali o načinima njihovog rješavanja. Osmišljavali su i pisali poticajne poruke na ružičaste papirnate majice i oslikavali šarene ruke potpore.

Učenici KO 1. i 3. razreda, skupnim radom i radom u paru, izrađivali su misaone karte Nasilje jest! i Nasilje nije! te razvrstavali, u tablicu, rečenice koje opisuju prijatelje ili nasilnike. Svoje radove predstavili su jedni drugima. Svečano su obećali da će se prema vršnjacima ponašati s poštovanjem i ljubaznošću, kao i odgovorno im pomagati u nevolji. Prisjetili su se izreka o prijateljstvu i zaključili da su prijatelji kao i zvijezde jer i kada ih ne vide, znaju da su uvijek tu.

Učenici KO 2. i 4. razreda snimili su šaljiv, ali prije svega poučan, igrokaz na temu vršnjačkog nasilja pod nazivom „Il` se druži, il` produži!“

Satovi razrednika završili su čitanjem napisanih poruka:

Budimo složni! Ne budimo nasilni!

Druži se i igraj s prijateljima! Utješi prijatelja!

Djeco, nemojte se tući. Nasilje prijavite svojim roditeljima.

Svi ljudi su važni i jednako vrijedni!

 

Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1105

Učiteljice: Anamarija Roštaš i Sanela Tot


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina