2019-02-21 09:24:00

Spoznaj samog sebe – projekt Građanskog odgoja i obrazovanja

Učenici 6. c razrednog odjela Donatella Beneš, David Bjelajac, Josipa Dorić, Hana Lovreković i Stjepan Oskomić, s učiteljem Danijelom Vilčekom, održali su radionicu u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac 21. veljače 2019. godine. Radionica je dio projekta pod nazivom Spoznaj samog sebe, koji provode učenici 6. c razrednog odjela u okviru Građanskoga odgoja i obrazovanja.

Cilj je projekta podizanje svijesti o važnosti društvene solidarnosti i međudijaloga unutar društvene zajednice, a onda i razvijanje prijateljstva između naše škole i korisnika Vretenca.

Radionica je započela upoznavanjem. Sjedeći u krugu, svatko je na papir nacrtao nešto što ga predstavlja. Zatim se svatko predstavio pomoću crteža, a u ugodnom razgovoru saznali smo što sve volimo, što nas veseli i koje nam stvari u životu mnogo znače.

U drugoj aktivnosti okušali smo se u štafetnom natjecanju. Podijelili smo se u dvije skupine, a zadatak je bio, s povezom na očima, iz kutije izvući jednu stvar i pomoću opipa ili mirisa prepoznati o čemu je riječ. U ravnopravnoj borbi, s izjednačenim rezultatom, podijelili smo i nagradu za pobjednike – slatkiše.

Na kraju druženja otplesali smo nekoliko plesova i, pozdravljajući se, pričali o našim sljedećim susretima kojima se obostrano radujemo.

Galerija fotografija: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1100

                                                         Danijel Vilček, učitelj Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina