2019-02-24 10:38:07

12. Tjedan psihologije u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina

Od 18. do 22. veljače, u našoj školi, obilježen je 12. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Cilj održavanja ovog Tjedna psihologije bio je pobuditi interes za područje psihologije u školskom okruženju i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Psihologinja Iva Matek održala je nekoliko radionica i predavanje za roditelje. 

U razrednoj nastavi održana je radionica U čemu sam dobar- moje pozitivne strane kako bi se potaknulo učenike na aktivno sudjelovanje i međusobnu suradnju te ih osnažilo za stvaranje pozitivne slike o sebi i uočavanje vlastite vrijednosti.

U tri razredna odjela petog razreda, održana je radionica na temu Naučiti kako učiti s ciljem stjecanja znanja i vještina planiranja, organiziranja učenja te odabira adekvatnih strategija učenja.

Isto tako, za roditelje učenika petih razreda, održano je edukativno predavanje Kako pomoći djetetu u učenju koje je za cilj imalo informirati roditelje kako svojim ponašanjem mogu motivirati i pomoći djetetu u učenju.

Za učenike osmih razreda održana je radionica Moji interesi, vještine i sposobnosti kako bi osvjestili svoje jake i slabije strane te potakli na odabir budućeg zanimanja.

Zahvaljujem se svim učenicima na aktivnom sudjelovanju u 12. Tjednu psihologije u našoj školi.

Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1096

                                                                              Iva Matek, mag.psych.

 


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina