2019-02-20 16:02:52

Predstavljanje knjige (Moj) Dnevniče Jelene Kastaneti

U školskoj je knjižnici 19. veljače predstavljena knjiga  (Moj) Dnevniče Jelene Kastaneti, mlade i uspješne spisateljice iz Slatine. Program su moderirale i vodile Donatella Beneš, učenica 6. c razreda i mlada knjižničarka te Arnella Beneš, bivša učenica naše škole.

U opuštenome razgovoru sa sestrama Beneš autorica je govorila o ljubavi, snovima, o početcima svoje književne karijere te o svom prvom romanu (Moj) Dnevniče, koji je u procesu prevođenja za američko tržište. Otkrila nam je da, u mogućoj holivudskoj filmskoj adaptaciji, u glavnim ulogama vidi Emiliu Clarke i Benedicta Cumberbatcha.

Jelena je poručila našim učenicima da slijede svoje snove i nikada ne odustanu od njih te da čitaju jer možda baš u knjigama pronađu nešto za što nisu niti znali da im nedostaje. Učenici su bili oduševljeni Jeleninim zaraznim optimizmom i poticajnim riječima, stoga su iskoristili priliku te su se nakon promocije družili i fotografirali s autoricom.

Program predstavljanja knjige svojim su izvedbama na gitari uljepšali učenici naše škole i Glazbene škole Milka Kelemena Ino Pavić, Anja Kosijer i Niko Zlatunić, koje je pripremio učitelj Filip Janković.

Budući da autorica ove godine očekuje izdavanje triju novih naslova, veselimo se skorom susretu i sljedećem Jeleninom gostovanju u našoj školi.

Fotografije:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1089

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina