2019-02-19 10:19:26

Učenici predmetne nastave obilježili Valentinovo

Povodom Valentinova u školskoj je knjižnici 7. i 8. veljače održana radionica za učenike petoga razreda pod nazivom Kako napisati pismo? Radionicu je održala knjižničarka Jelena Martinović u suradnji s učiteljicama Hrvatskog jezika Snježanom Tot i Ivanom Strupar.  

Nakon uvodne prezentacije o tome kako ispravno napisati pismo, učenici su dobili zadatak napisati pismo prijatelju iz razreda.  Pisali su  lijepe poruke o prijateljstvu i ljubavi. Pisma su prigodno ukrašavali, a kada su završili, pisma su ubacili u naš valentinovski sndučić.  Sat je protekao u opuštenom  i prijateljskom raspoloženju.          

Učenici 8. c razreda na satu Hrvatskoga jezika u školskoj su knjižnici 12. veljače pogledali film Pisma Juliji, romantičnu priču nastalu na temelju stvarne priče o „Julijinim tajnicama“. U filmu glavna junakinja odgovara na pisma u kojima zaljubljeni diljem svijeta traže Julijin savjet i pomoć. Film je oduševio učenike svojom svevremenskom porukom o iskrenoj ljubavi, stoga su ga nagradili zasluženim pljeskom.

Članovi izvannastavne skupine Book Club, pod vodstvom učiteljice Dražene Vujanović, veljaču su proveli slušajući i čitajući Shakespeareove ljubavne sonete. Učenici su proučavali Shakespeareov život i književni rad te su izradili prigodni plakat.

Na samo Valentinovo Mlade su knjižničarke po razrednim odjelima podijelile valentinovska pisma i poruke kojih je ove godine u našem sandučiću bilo jako puno. Nadamo se da smo vam  uljepšali dan nekim lijepim pismom!

Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1086

Jelena Martinović, knjižničarka

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika

           


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina