2019-02-11 13:58:05

Eko superjunaci u školskoj knjižnici

U petak, 8. veljače, u školskoj je knjižnici provedena kreativna radionica u okviru Erasmus + projekta „Be the change...you want to be“ i školskog projekta „U potrazi za fantastičnim pričama“. Radionicu je osmislila knjižničarka Jelena Martinović, a provela ju je u suradnji s učenicima 5. i 6. razreda te učiteljicom Hrvatskoga jezika Hanom Tepeš.

Na početku radionice učenici su poslušali bajku o djevojčici Elli iz Australije koja je posjedovala čarobne moći – mogla je komunicirati s biljkama, a zatim su pogledali kratki edukativni film o globalnom onečišćenju okoliša. U središnjem dijelu radionice učenici su, radeći u skupinama, osmišljavali eko superjunake s čarobnim moćima, zaštitnike mora, zraka, livada, šuma i životinja. Na radionici su nastali brojni maštoviti učenički radovi, primjerice superjunakinja Flora koja se zalaže za zaštitu ugroženih endemskih biljaka, superjunak Forestman koji se, zajedno sa svojim pomoćnikom SuperSquirrelom, bori protiv pretjeranog iskorištavanja šuma i deforestizacije, zatim Talassa, morska sirena i zaštitnica voda, kojoj je cilj očistiti morsko dno te brojni drugi. Na završetku radionice učenici su predstavili svoje radove te naveli kako svatko od nas može pomoći navedenim eko superjunacima u borbi za zaštitu okoliša.

Učenički radovi nastali na radionici bit će izloženi u školskoj knjižnici, stoga ih i sami možete pogledati te na taj način podići svijest o važnosti zaštite okoliša i održivom razvoju.

Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1076

 

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina