2018-12-10 13:47:12

Projektni tjedan Svojim znanjem mijenjam svijet

Učenici PŠ Novi Senkovac su, od 19. do 23. studenog 2018. godine, povodom Međunarodnog dana dječjih prava koji se obilježava 20. studenog, realizirali projektni tjedan pod nazivom Svojim znanjem mijenjam svijet.

Odabranim aktivnostima pokušalo se osvijestiti učenike o njihovim pravima, ali i dužnostima. Slušajući pjesme poput „Djeca su ukras svijeta“ Arsena Dedića i „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“, učenici kombiniranog odjela 2. i 4. razreda izrađivali su plakat o svojim pravima i dužnostima, crtali svoje najdraže pravo, igrali Unicefovu igricu“Čovječe, ispravi se!“, ali i igru „Memory“ s ilustriranim dječjim pravima, gledali su kratki film o dobroti i dr. jer imaju pravo na to!

Učenici kombiniranog odjela 1. i 3. razreda upoznali su Konvenciju o dječjim pravima pomoću pjesmica koje govore o pojedinim dječjim pravima. Znanje su provjerili igrajući Unicefove kvizove o dječjim pravima te Memory s ilustriranim dječjim pravima. Najdraža aktivnost bila im je odabir dječjeg prava koje su slikovno prikazali.

Istraživačkim radom saznali su koje su igre igrali njihovi djedovi i bake kada su bili djeca. To su: Mlin, Cice – mice – maramice, Ježići, Činkanje, Neka bije lopta, Škola i slične. U pisanju opisa pravila igre pomogli su im, upravo, djedovi i bake. Omiljene igre baka i djedova zaigrali su u učionici.

 

Galerija fotografija:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=1024

Učiteljice: Anamarija Roštaš i Sanela Tot


Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina