preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika

Autor: Marko Brijačak, 29. 9. 2019.

Učiteljice Engleskog i Njemačkog jezika raznim kreativnim radionicama obilježile su Europski dan jezika.

Povodom Europskog dana jezika učenici 4.r. su s učiteljicom Nadin Cuca izrađivali čestitke i pisma partnerima Erasmus + projekta "We little XXI century explorers" dok su učenici skupine JK's eTwinners izrađivali 3D leptiriće u bojama zastave zemalja partnera projekta kojima su dodatno ukrasili čestitke i pisma. 

Njihovi uradci dostavljeni su našim projektnim partnerima prilikom mobilnosti u Poljsku.

 

Učiteljica Azra Benković je s učenicima osmih i petih razreda obilježila Europski dan jezika. Osmi razredi su grupama istražili i izradili europske zastavice s pozdravima na tim jezicima. Učenici petih razreda pisali su čestitke na engleskom jeziku. Prilikom pisanja čestitki učenici su se predstavili na engleskom jeziku.

 

U periodu od 23.-27.rujna održano je nekoliko radionica povodom Europskog dana jezika. Učenici PŠ-e D. Meljani su sa svojim učiteljicama Mirjanom Prlić i Martinom Grgurić te učiteljicom engleskoga jezika Katarinom Pejić naučili pjesmicu 'Bratec Martin' na engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku te se pozdravljali na različitim europskim jezicima. Učenici PŠ-e  Kozice su sudjelovali eTwinning projektu u kojem su uočavali sličnosti i razlike u europskim jezicima kroz pjesmicu 'Wheels on the Bus' te različite izraze pojedinih europskih zemalja. Učenici 2. r. matične škole izrađivali su narukvice prijateljstva za partnere Poljake u sklopu Erasmus + projekta.

 

Na nastavi njemačkog jezika povodom Europskog dana jezika učenici od 5. do 8. razreda izradili su i poslali čestitke učenicima OŠ Matije Antuna Reljkovića u Cerni i učenicima OŠ Davorin Trstenjak u Čađavici. Prilikom pisanja čestitki učenici su se predstavili i opisali Slatinu na njemačkom jeziku te samostalno istražili pozdrave na raznim jezicima. Podatke o sebi i Slatini te zanimljive pozdrave uklopili su u svoju kreativnu čestitku. Ovom aktivnošću učenici su vježbali sposobnost pisanog izražavanja na njemačkom jeziku u autentičnim situacijama. Učenici su primili i čitali čestitke učenika iz Cerne i Čađavice. Čestitke naših učenika bile su, 26.9., izložene u holu OŠ Antuna Matije Reljkovića u Cerni. 

Učenici koji posjećuju izvannastavnu grupu Deutsche Kultur istražili su glavne gradove i automobilske oznake nekih europskih država te izradili zanimljiv plakat na njemačkom jeziku.

 

Slike vidjeti u galeriji ovdje

Video možete vidjeti ovdje

 

Marina Telišman, učiteljica Njemačkog jezika
e-Dnevnik

e-Dnevnik za nastavnike

e-Dnevnik za učenike

e-Spomenica

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 314132
Ovaj mjesec: 623
Ovaj tjedan: 126
Danas: 5
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju