preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt Mislim zeleno, čuvam Zemlju 3

Autor: Marko Brijačak, 8. 5. 2018.

Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Novi Senkovac s učiteljicama sudjeluju, već treću godinu zaredom, u eTwinning projektu Mislim zeleno, čuvam Zemlju 3.

U trećoj godini projekta zadani su ekodatumi od kojih je potrebno odabrati najmanje pet te osmisliti pet ekoradionica.

Ciljevi projekta su: nizom međupredmetnih aktivnosti potaknuti učenike da budu aktivni građani prema planetu Zemlji i njegovim resursima koje svakodnevno upotrebljavamo, razvijati svijest učenika o povezanosti njih samih s okolišem, kao i osjetljivosti prema njemu, izgraditi pozitivan odnos učenika prema okolišu te razvijati stav I ja mogu učiniti nešto za svoj okoliš.

Ključne riječi projekta su: zdravi okoliš, odgovornost građana za održivi razvoj, akcije zaštite i očuvanja okoliša.

Učenici PŠ Novi Senkovac s učiteljicama obilježili su, integriranim ekodanima i radionicama, Svjetski dan voda i Dan planeta Zemlje.

 

Svjetski dan voda, 22. ožujka

Učenici su na internetskim stranicama istraživali zanimljivosti o vodi i napisali istoimeni plakat, ponavljali usvojene nastavne sadržaje o vodama u zavičaju, radom u skupinama i izradom plakata Vode tekućice i Vode stajaćice, pronalazili na zemljopisnoj karti vode u Republici Hrvatskoj, pomoću globusa shvatili udio vode na Zemlji u odnosu na kopno, pisali činkvine o Jadranskome moru, opisivali Nezgodu Smibića prema nizu slika, interpretirali  prigodne pjesme i priče te rješavali problemske zadatke riječima. 

 

Dan planeta Zemlje, 22. travnja

Tijekom travnja učenici su razvijali svijest o vlastitoj povezanosti s okolišem. Interpretirajući pjesme i priče o planetu Zemlji te lektirno djelo Pismo iz Zelengrada, shvatili su važnost očuvanja okoliša, a izradom plakata navodili su postupke kojima mogu pridonijeti zaštiti okoliša. Od kartonskih kutija za jaja i kartonskih rola toalet papira izrađivali su različite životinje koje najčešće susrećemo u prirodi tijekom proljeća: bubamare, pčele, leptire, gujavice, mrave, žabe. Strašni krokodil nastao je slaganjem i lijepljenjem plastičnih čepova na karton. Reciklirane životinje krasile su školsku knjižnicu u matičnoj školi povodom Erasmus+ projekta Matematika kraljica znanosti.

Školom je zavladala radost kada su učenici ukrasili kutije, gospođicu Plastiku i gospodina Papirka, koji krase hodnik škole i vješto jedu ostatke papira i plastike nakon naših kreativnih aktivnosti. Najveća travanjska aktivnost roditelja, djece i učiteljica je početak radova na uređenju okoliša škole. Oslikanim prozorima poručujemo odraslima kako trebamo čuvati naš planet Zemlju.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=867

Sanela Tot

 

 
e-Dnevnik

e-Dnevnik za nastavnike

e-Dnevnik za učenike

e-Spomenica

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 311894
Ovaj mjesec: 1317
Ovaj tjedan: 783
Danas: 60
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju