preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina

 > Naslovnica
vijesti

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 1. 3. 2018. 17:16

Uskoro nam se približava Dan škole koji je ove godine poseban jer će naša škola proslaviti dvadeset godina postojanja. U čast tome, djelatnici i polaznici OŠ Josipa Kozarca Slatina pripremili su niz aktivnosti kojima će obilježiti naš dan. O kojim se aktivnostima radi, pogledajte u prilogu smiley

 [više]

SPORTSKE IGRE MALE KREATIVNE SOCIJALIZACIJSKE SKUPINE

Autor: Marko Brijačak, 21. 3. 2018. 07:51

Mala kreativna socijalizacijska skupina organizirala je Sportske igre za učenike razredne nastave koje su održane u petak, 16. ožujka 2018. godine. Teuta Bišćan i Lucija Veriga, učenice šestog razreda polaze Malu kreativnu socijalizacijsku skupinu već četiri godine. Ove godine one vode sportske i likovne radionice s polaznicima skupine iz razredne nastave pod mentorstvom voditeljice skupine Ljiljane Ivanković.

 [više]

Učenice iz Kozarca postigle izvrstan uspjeh na županijskom natjecanju iz Fizike

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 17:40

Učenice osmog razreda naše škole Elena Bićanić (8.a) i Ivona Bosec (8.b) ostvarile su izniman uspjeh na županijskom natjecanju iz Fizike. Elena Bićanić osvojila je prvo, a Ivona Bosec drugo mjesto. Prema neslužbenim rezultatima obje učenice pozvane su na državno natjecanje koje će se održati od 17. - 20. travnja u Puli. Elena Bićanić ostvarila je najbolje rezultat u državi s postignutim rezultatom 71/75 bodova (95%).

Čestitamo učenicama kao i njihovoj mentorici Martini Bukvić!

 [više]

Proslava Dana škole u PŠ Novi Senkovac

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 17:32

Učenici PŠ Novi Senkovac s učiteljicama proslavili su Dan škole 12. ožujka 2018. godine. U čast dvadeset godina postojanja OŠ Josipa Kozarca, Slatina učenici su, integriranom nastavom, uspješno realizirali zanimljive aktivnosti:

 [više]

Nogometna utakmica povodom Dana škole, 5. i 6. razred

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 17:12

U prijateljskoj nogometnoj utakmici petog i šestog razreda učenicu su pokazali odličnu igru i iznimnu borbenost obje momčadi. Utakmicu je obilježio veliki broj golova, a pobjedu su odnijeli ucenici putnici s rezultatom 6:3.

Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=830
Veselka Čubelić, Matija Hamelec

 [više]

Školi za 20. rođendan

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 17:05

Dan škole u PŠ Donji Meljani obilježen je raznim aktivnostima u kojima su sudjelovali učenici, roditelji i mještani. Tijekom veljače i ožujka učenici su prikupljali i istraživali stare fotografije na kojima su mogli vidjeti kako je nekada izgledala naša škola i učionice, tko su bili učitelji i učenici ove škole te kakav su imali školski pribor i pomagala.

 [više]

Natjecanje iz prirodoslovlja

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 16:49

Povodom Dana škole održano je ekipno natjecanje iz prirodoslovlja. Bili su zastupljeni Biologija, Kemija,Fizika i Geografija. Natjecanje Je održano u srijedu u 13.00 sati. Sudjelovale su ekipe sedmog i osmog razreda. 

 [više]

Priredba „Iza ogledala“

Autor: Marko Brijačak, 20. 3. 2018. 16:40

Priredba povodom obilježavanja Dana škole održana je 15.3.2018. g. u dvorani POU Slatina. Kao što su generacije učenika Osnovne škole Josipa Kozarca, kroz dvadeset godina, na pozornicu donosile glazbu, pjesmu, ples i glumu, tako su učenici učinili i ove godine te su gledateljima pokazali što se krije „iza ogledala“.

 [više]

AKTIVNOST PŠ SLADOJEVCI POVODOM DANA ŠKOLE

Autor: Marko Brijačak, 16. 3. 2018. 13:15

Povodom Dana škole učenici 1. - 4. razreda u PŠ Sladojevci održali  su 14. 3. 2018. integrirani dan Škola kakvu želim. Na zadanu su temu pisali sastavke u kojima su izražavali svoje želje o ome kako bi izgledala škola iz njihove mašte. 

 [više]

Dan škole u PŠ Kozice

Autor: Marko Brijačak, 16. 3. 2018. 08:36

PŠ Kozice obilježila je 13. ožujka Dan škole aktivnošću Igre nekada i danas – razgovor iz školskih klupa. Mame su došle u školu, pričale kako su one išle u školu i  pokazale nam igre koje su one igrale kada su bile djevojčice. Dan je završio igranjem različitih društvenih igara.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija!

 [više]

Održana radionica društvenih igara "Matematika kroz igru" povodom Dana škole

Autor: Marko Brijačak, 15. 3. 2018. 12:11

Povodom Dana škole 15. ožujka, u našoj školi održali smo radionicu društvenih (matematičkih) igara. Učenici od petog do osmog razreda proveli su više od sat vremena rješavajući zanimljive integrame te igrajući razne igre poput „Connect“, šah, „Čovječe ne ljuti se“, „Ninja kornjače“, igre memorije, "Domino" i sl.

 [više]

Nogometna utakmica povodom Dana škole, 7. i 8. razred

Autor: Marko Brijačak, 15. 3. 2018. 10:13

U sklopu programa obilježavanja Dana škole odigrana je prijateljska nogometna utakmica sedmog i osmog razreda između učenika putnika i ostalih učenika. Ostali učenici pokazali su bolju igru od putnika i zasluženo pobijedili rezultatom 4:1.

Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=824
Veselka čubelić, Matija Hamelec

 [više]

Jezične pogreške na stubama povodom Dana hrvatskoga jezika

Autor: Marko Brijačak, 15. 3. 2018. 06:51

U Hrvatskoj se svake godine od 11. do 17. ožujka obilježavaju Dani hrvatskoga jezika, a učenici osmoga razreda naše škole ove su dane obilježili na neuobičajen način.

 [više]

JOSIPOVO U KOZARCU

Autor: Marko Brijačak, 14. 3. 2018. 20:16

Povodom obilježavanja  Dana škole u srijedu, 14. ožujka 2018. godine, održan  je, u organizaciji Školskog stručnog vijeća učiteljica Vjeronauka, četvrti međuškolski vjeronaučni kviz  Josipovo u Kozarcu

 [više]

Međuškolskog natjecanja mladeži Hrvatskog crvenog križa

Autor: Marko Brijačak, 14. 3. 2018. 14:47

OŠ Eugena Kumičića Slatina bila je 10. ožujka domaćin Međuškolskog natjecanja mladeži Hrvatskog crvenog križa u školskoj godini 2017./2018.
U kategoriji podmlatka natjecali su se i učenici naše škole koji su s 97.4 boda osvojili  1. mjesto. Ekipa Noina arka u satvavu : Noa Fazekaš, Elena Bićanić, Ivona Bosec, Jana Macinger, Karla Vasiljević, Ana Čurić i njihova mentorica Ljiljana Peretin sudjelovat će na Međužupanijskom  natjecanju HCK koje će se održati 14. travnja u Virovitici. 
Čestitamo učenicima kao i njihovoj mentorici Ljiljani Peretin!

 
 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije

Autor: Marko Brijačak, 14. 3. 2018. 14:41

U Osnovnoj školi Petra Preradovića, Pitomača održano je, 8. ožujka, županijsko natjecanje iz Kemije. Našu su školu predstavljale učenice osmog razreda Elena Bićanić, koja je osvojila 3. mjesto i Ivona Bosec, koja je osvojila 4. mjesto. Čestitamo Eleni i Ivoni kao i njihovoj mentorici Ivani Kotarski Milek.

 [više]

MOJ DUBOKI NAKLON

Autor: Marko Brijačak, 14. 3. 2018. 08:35

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. u OŠ Vladimira Nazora u Novoj Bukovici održano je ovogodišnje Županijsko natjecanje iz Biologije. Učenice Ivona Bosec, Ana Čurić i Karla Vasiljević natjecale su se u znanju u kategoriji 8. razreda i još jednom postigle sjajan uspjeh.

                         

 [više]

Srednjovjekovna Njemačka

Autor: Marko Brijačak, 13. 3. 2018. 16:58

I ove smo godine u sklopu programa obilježavanja Dana škole napravili zanimljiv spoj dvaju predmeta – Povijesti i Njemačkog jezika. Odlučili smo se za temu Srednjovjekovna Njemačka, a učenici 8. a i b te nekoliko učenika iz 6. r. najprije su istražili što je za Njemačku bilo karakteristično u tom razdoblju.

 [više]

U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba „Slavonska šuma – vidiš li i ti što i ja?“

Autor: Marko Brijačak, 13. 3. 2018. 16:51

„Slavonska šuma – vidiš li i ti što i ja?“ izložba je radova učenika Osnovne škole Josipa Kozarca koja je u Zavičajnom muzeju postavljena 9. ožujka povodom obilježavanja Dana škole te dvadesetogodišnjice djelovanja naše škole. Izložba je postavljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina i Hrvatskim šumama.

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: Marko Brijačak, 13. 3. 2018. 16:47

Dan škole, oduvijek, obilježavamo nizom aktivnosti. Ove godine je 12. 3., po prvi put, održano Natjecanje u čitanju naglas. Na natjecanju su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda. Čitali su ulomke iz pripovijedaka Josipa Kozarca. Učenici su se natjecali u dvije skupine. 

 [više]

Radionica Glagoljica našoj školi

Autor: Marko Brijačak, 13. 3. 2018. 07:09

U srijedu, 14. ožujka, održana je još jedna u nizu aktivnosti  povodom obilježavanja Dana škole – radionica pod nazivom Glagoljica u našoj školi.

 [više]

Kviz znanja iz povijesti hrvatskoga književnog jezika

Autor: Marko Brijačak, 13. 3. 2018. 06:44

Povodom Dana škole i Dana hrvatskoga jezika, koji se svake godine obilježavaju od 11. do 17. ožujka, u školskoj knjižnici 13. ožujka održan je Kviz iz povijesti hrvatskoga književnog jezika za učenike sedmog razreda.

 [više]

Kozarčevi polufinalisti Hippo natjecanja

Autor: Marko Brijačak, 12. 3. 2018. 07:55

Kako je još prije dva tjedna održano Hippo, međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika, svi smo bili u velikom iščekivanju rezultata. Iako su kasnili zbog vremenskih uvjeta, rezultati su stigli 9.ožujka i veoma su nas obradovali.

 

 

 [više]

Spelling Bee

Autor: Marko Brijačak, 9. 3. 2018. 07:46

Povodom Dana škole Školsko stručno vijeće učiteljica Engleskog jezika odlučilo je provesti učenike kroz još jedno natjecanje. Ovaj put radilo se o sricanju riječi engleskom abecedom.

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Marko Brijačak, 7. 3. 2018. 15:38

Na županijskom natjecanju iz geografije koje je održano 1.3.2018. u Osnovnoj školi Suhopolje, Leona Lončarević, učenica 6. razreda, osvojila je 3. mjesto, a Karla Vasiljević, učenica 8. razreda osvojila je 2. mjesto

Čestitamo Leoni i Karli, kao i njihovim mentorima Miri Safin-Knežević i Markanu Lukiću! 

 

 [više]

Dugi u kamenom dobu ( crtani film za djecu)

Autor: Marko Brijačak, 7. 3. 2018. 12:35

 21. veljače 2018. godine učenici nižih razreda naše škole psjetili su POU. Razlog tomu bio je crtani film „ Dugi u kamenom dobu“ . Ova nogometna filmska priča nas je odvela u daleku prapovijest, u kojoj se zbivaju dogodovštine Dugog i njegovih prijatelja- praljudi,  suočenih sa evolucijskim  promjenama za koje, blago rečeno, nisu bili spremni. Da bi sve bilo teže morali su se suočiti i sa novom igrom – nogometom, koja  je postala uvjet njihova opstanka....

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA OSVOJENA PRVA MJESTA

Autor: Marko Brijačak, 7. 3. 2018. 12:04

Na županijskom natjecanju mladih tehničara Virovitičko-podravske županije koje je održano dana 2. ožujka u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovica, naši su učenici osvojili prva mjesta  u dvije kategorije čime su se plasirali na državnu razinu natjecanja. Učenica 8. a, Elena Bićanić prvo je mjesto osvojio u kategoriji modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina, dok je učenik 6.b, Tvrtko Kolarić, prvi u fotografiji.  Čestitamo učenicima kao i njihovoj mentorici Jasmini Fijali.
 [više]

U PRATNJI VITEZA

Autor: Marko Brijačak, 7. 3. 2018. 12:02

Druga aktivnost 4.razreda u sklopu projekta „U pratnji viteza“ nosi naziv Šetnja kroz prošlost. Aktivnost je ostvarena integracijom nastavnih predmeta. U 4.c razrednom odjelu integrirani dan održan je 22.2., u 4.a 26. 2. i u 4.b 1. 3.

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 6. 3. 2018. 10:12

Na županijskome natjecanju iz poznavanja hrvatskoga jezika, koje se održalo u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica 5. ožujka 2018., naše su učenice pokazale iznimno znanje.

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 5. 3. 2018. 08:39

Učenici PŠ Sladojevci 1.- 4.r. 28.2.2018. došli su u školu u ružičastim majicama. Odijevanjem ružičaste majice željeli smo podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja među učenicima. Poticanjem na nenasilno rješavanje sukoba ukazujemo na moguće posljedice fizičkog i psihičkog nasilja među djecom.

 [više]

11. Tjedan psihologije u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina

Autor: Marko Brijačak, 2. 3. 2018. 18:05

I ove je godine u našoj školi obilježen Tjedan psihologije. Psihologinja Agata Bočkai pripremila je radionicu na temu Što je kreativnost i kako je razviti koja je održana 21. veljače. Radionica je bila namijenjena učenicima razredne nastave.

 [više]

Vršnjačka pomoć u učenju

Autor: Marko Brijačak, 2. 3. 2018. 14:38

U sklopu projekta „Volontiram, srce diram" već po drugi puta u četvrtak, 1.3. održana je radionica vršnjačke pomoći pri učenju. Knjižnica je bila puna, a atmosfera radna i opuštena.  Učenici su ponovno pokazali kako su spremni učiti, ali i podijeliti svoje znanje s drugima.

Vidimo se u ponovno sljedeći tjedan u isto vrijeme (13:00) na istom mjestu!

 [više]

Županijsko natjecanje/izložba iz Likovne kulture

Autor: Marko Brijačak, 2. 3. 2018. 14:17

U OŠ Josipa Kozarca Slatina u Slatini 26. veljače 2018.god. održano je Županijsko natjecanje/izložba iz Likovne kulture i likovne umjetnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. 

 [više]

Dan ružičastih majica u PŠ Donji Meljani

Autor: Marko Brijačak, 1. 3. 2018. 17:10

Učenici i učiteljice PŠ Donji Meljani obilježili su 28.2.2018. godine Dan ružičastih majica. Razgovorom, gledanjem videozapisa, oblikovanjem ružičastih majica od kolaža naši su učenici svjesniji činjenice kako je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno u njihovom okruženju. 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marko Brijačak, 1. 3. 2018. 17:03

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježava se od 2007. godine kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se da je majica bila simbol podrške dječaka njegovoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke. 

 [više]

Učenici 7. c razreda posjetili slatinski Zavičajni muzej

Autor: Marko Brijačak, 1. 3. 2018. 16:59

Učenici 7. c razreda posjetili su Zavičajni muzej Slatina 27. veljače u pratnji razrednice Hane Tepeš. Učenici su pogledali izložbu „Sport u Slatini“ pod stručnim vodstvom kustosa Srđana Đuričića i Martine Gavran. Navedena izložba postavljena je za Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema bila „Lica i naličja sporta“.

 

 [više]

Hippo - Međunarodno natjecanje iz engleskog jezika po drugi put u Kozarcu

Autor: Marko Brijačak, 1. 3. 2018. 16:52

Naša se škola uključila, 23. veljače2018., u prvi krug Hippo natjecanja. Hippo se održava šestu godinu zaredom, a u našoj školi po drugi put.

 

 [više]

KOZARČEVI UČENICI POMELI KONKURENCIJU NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

Autor: Marko Brijačak, 28. 2. 2018. 20:45

Na županijskom natjecanju iz matematike, održanom 28. 02. u Gornjem Bazju, naši učenici ostvarili su odlične rezultate.

 [više]

Međunarodni dan materinskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 27. 2. 2018. 19:42

Materinji ili materinski jezik prvi je jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

 [više]

Učenici predmetne nastave posjetili kino i pogledali film „Čudo“

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 19:02

U ponedjeljak, 26. veljače učenici od 5. do 8. razreda posjetili su slatinsko kino. Učenici su u pratnji svojih nastavnika pogledali  film „Čudo“, priču o desetogodišnjem dječaku Augustu, koji zbog rijetkog genetskog poremećaja ima unakaženo lice. 

 [više]

Na poluzavršnom natjecanju skupine „Sjever“ u rukometu za dječake učenici naše škole osvojili drugo mjesto

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 17:59

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. g. održano je poluzavršno natjecanje skupine „Sjever“  u rukometu za dječake.  Virovitičko – podravsku županiju su predstavljali učenici naše škole: Zvonimir Bertić,Ivan Lukac,Ivan Stjepić,Noa Fazekaš,Mario Šomođi, Dino Majstorović,Nikola Brnada, Toni Petrak,Fabijan Bauer, Max Pavlica, Marko Šuntić, Marko Bogojević, Filip Pejakić i Ivano Kumrić koji su osvojili drugo mjesto!  Čestitamo učenicima kao i njihovoj voditeljici Veselki Čubelić!

 [više]

Na poluzavršnom natjecanju skupine „Sjever“ u badmintonu za djevojčice učenice naše škole osvojile treće mjesto

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 17:51

U petak, 23. veljače 2018. g. održano je poluzavršno natjecanje skupine „Sjever“  u badmintonu za djevojčice.  Virovitičko – podravsku županiju su predstavljale učenice naše škole: Ana Čurić,  Elena Bićanić, Jana Macinger i Ramona Mikolić koje su osvojile treće mjesto!  Čestitamo učenicama kao i njihovoj voditeljici Veselki Čubelić!

 [više]

Na županijskom natjecanju iz Engleskog jezika osvojeno drugo mjesto!

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 17:11

Dana 20. veljače u OŠ "Davorin Trstenjak" u Čađavici  održano je županijsko prvenstvo iz Engleskog jezika na kojem su našu školu predstavljali učenici Luka Ivanac (8.c), Jana Macinger (8.d ) te Ivan Haničar (8.c). Učenici su postigli izvrsne rezultate od kojih je najbolji bio Luka Ivanac s osvojenim drugim mjestom!

Čestitamo učenicima kao i njihovoj mentorici Luciji Marčinković!

 [više]

Na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika učenice naše škole osvojile treće mjesto!

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 16:44

Na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika održanom 21. veljače u OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici, učenice naše škole: Elena Bićanić (8.a) i Ana Čurić (8.b) osvojile su treće mjesto! Osim Elene i Ane na natjecanju je sudjelovao i Stjepan Groznica (8.d) koji je bio četvrti! 

Čestitamo učenicima kao i njihovoj mentorici Marini Telišman! 

 [više]

SHEMA ŠKOLSKOG MLIJEKA

Autor: Marko Brijačak, 26. 2. 2018. 16:26

Na satu razrednika, 8. veljače 2017. godine učenicima 6.b razrednog odjela gđa Tihana Bišćan prezentirala je Shemu školskog mlijeka. Gospođa Tihana Bišćan je mama učenice Teute Bišćan pa je ova suradnja predviđena u kurikulu kao suradnja s roditeljima. Tema koja nam je prezentirana predviđena je i u  kurikulu Zdravstvenog odgoja.

 [više]

Učenici sedmog razreda posjetili Viroexpo

Autor: Marko Brijačak, 25. 2. 2018. 11:49

Učenici 7. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca posjetili su Viroexpo u subotu, 24. veljače u pratnji učiteljica Mire Safin-Knežević, Denis Vujanović, Tatjane Lulić-Prpić i Hane Tepeš. Sedmaši su Viroexpo, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, posjetili u sklopu terenske nastave iz Geografije.

 

 

 [više]

"OD OTPADA DO GRADSKIH VRTOVA"

Autor: Marko Brijačak, 23. 2. 2018. 18:48

Ovoga su tjedna učenici 8.c i 8.d razrednog odjela, u okviru programa GO i ZO, imali  prigodu, na satu razrednika, čuti vrlo edukativno predavanje pod nazivom: „Od otpada do gradskih vrtova“. Predavanje je, na inicijativu učiteljice i razrednice Marine Martinović, održala Tihana Bišćan, mag. ing. agr., viša stručna savjetnica za stočarstvo. 

 [više]

Predstavljanje Ogranka Matice hrvatske Slatina

Autor: Marko Brijačak, 23. 2. 2018. 10:43

Povodom obilježavanja Dana Matice hrvatske u Zagrebu, svoj rad je, 9. veljače 2018. godine, predstavio Ogranak Matice hrvatske Slatina. Svečani program u velikoj dvorani Matice hrvatske započeo je prigodnim govorom akademika Stjepana Damjanovića, predsjednika Matice hrvatske.

 [više]

„Budi STEMpatičan"

Autor: Marko Brijačak, 23. 2. 2018. 10:36

U sklopu projekta „Budi STEMpatičan“ kojemu je cilj jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje, identifikaciju i rad s talentiranim i darovitim STEM učenicima na području naše županije, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u partnerstvu s 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je županija osnivač, organizirano je, od 14. do 16. Veljače 2018., studijsko putovanje u Beč. 

 [više]

Vidi i klikni

Autor: Marko Brijačak, 22. 2. 2018. 16:23

U sklopu projekta naše škole o sigurnosti učenika u prometu  20.2.2018. g.  u našoj školi  proveden je  preventivno- edukativni program ''Vidi i klikni'' . Program je namijenjen  svim učenicima prvih i drugih razreda, a realizirali su ga stručnjaci Hrvatskog autokluba.

 

 [više]

SVJETSKI DAN ČITANJA NAGLAS U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 22. 2. 2018. 16:13

Učenici 1.- 4. r. obilježili su 16. 2. Svjetski dan čitanja naglas. Čitali smo naglas slikovnice, stripove, pjesme i priče. Slušali smo jedni druge i pljeskom nagradili najbolje. Poticanjem čitanja razvijamo vještinu čitanja, obogaćujemo rječnik i razvijamo maštu.

Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=801

Katarina Kokorić

 [više]

„Razvijam se … što sad?“

Autor: Marko Brijačak, 22. 2. 2018. 15:49

Učenici četvrtoga razreda i njihove učiteljice pozvali su, u petak, 16. 2., u goste roditelja -predavača dr. Andreu Kuzmanović Kosijer, spec. ginekologije i porodništva.U prvom dijelu predavanja, na djeci prihvatljiv način, objasnila je promjene vezane uz odrastanje i pubertet. Kratko se osvrnula na štetnosti i opasnosti od različitih oblika ovisnosti. 

 [više]

Valentinovo u PŠ Novi Senkovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 22. 2. 2018. 15:41

Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Novi Senkovac proslavili su Valentinovo zanimljivim aktivnostima. Promišljali su o vrstama ljubavi, čitali pjesmu Tri minute ljubavi koja govori o neobičnoj ljubavi četkice i paste za zube te slikali opisanu pjenušavu ljubav. Učenicima su najviše brige zadali matematički ljubavni zadaci, zadani na raznobojnim srcima kojima je ukrašen razredni pano. Osmijeh na lice izmamila su im pisma koja su im pisali prijatelji i tajne simpatije.

Pregled aktivnosti pogledajte u prezentaciji.

Sanela Tot

 [više]

Maskenbal

Autor: Marko Brijačak, 21. 2. 2018. 10:46

 U utorak, 13. veljače, u holu naše škole, održan je ples pod maskama kojemu su se učenici 1. do 4. razreda veselili cijeli tjedan  i za taj događaj zdušno pripremali. Toga dana, iza svakog ugla odjekivali su smijeh i veselje, a hodnicima su brodili gusari, jurišali vitezovi, šuljali se tigrovi i mačke svakojakih vrsta, prikradali  se trolovi i zombiji,  prinčevi  pogledavali  nježne kraljevne, a klaunovi  ko klaunovi ...samo se smješkali cijeloj toj gunguli.

 [više]

VALENTINOVO U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 21. 2. 2018. 10:39

14.2.2018. učenici PŠ Sladojevci  obilježili su Valentinovo. Zabavljali su se uz igre Glazbeni stolac, Ples balona i Ples srca. Na kraju su se počastili slatkišima. Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=800

Katarina Kokorić

 [više]

Radionica fizike - fizika oko nas Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 21. 2. 2018. 09:56

U našoj školi održana je radionica na temu "Fizika oko nas". Radionica je bila namijenjena učenicima šestih razreda. Učenici su kroz unaprijed osmišljene pokuse upoznavali fizikalne pojave i procese s kojima se susreću u svakodnevnom životu. 

 [više]

Maškare u PŠ Kozice

Autor: Marko Brijačak, 19. 2. 2018. 07:58

U utorak, 13. 2. u PŠ Kozice obilježene su maškare. Učenici su došli maskirani u školu, a 4. i 5. sat uslijedio je ples pod maskama i  izbor najboljih maski. Nakon plesa učenici su se zasladili krafnama.


Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija!

 [više]

Valentinovski maskenbal u Kozarcu

Autor: Marko Brijačak, 16. 2. 2018. 16:24

Učenici osmog razreda i njihovi razrednici organizirali su u petak, 9. veljače 2018. od 19 do 22 h školski ples i to ne bilo kakav. Bio je to spoj obilježavanja maskenbala i Valentinova. Vrijedni učenici likovne skupine, u sklopu Zadruge „Sekvoja“, pripremili su raznolike maske. 

 [više]

MASKENBAL U PŠ SLADOJEVCI

Autor: Marko Brijačak, 16. 2. 2018. 16:17

Učenici 1. – 4.r. 12.2.2018. imali su nastavu pod maskama. Održali smo i maskenbal na kojemu smo plesali i častili se krafnama koje su nam pripremili roditelji. Birali smo najkreativniji kostim i nagradili trud malim nagradama. Pobjede su odnijeli Eko-robot, Indijanac i Malac. Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=796

 [više]

NAJHRABRIJIMA MEĐU NAMA – S LJUBAVLJU

Autor: Marko Brijačak, 15. 2. 2018. 18:02

I nakon ovih riječi, najlakše je zašutjeti. Jer niti u jednoj enciklopediji ne pronalazimo dovoljno znanja kako bismo opisali ljudska bića koja svojom veličinom podsjećaju na svemir, koja svakim udisajem obogaćuju život, čiji osmijeh je čisto savršenstvo.  

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU U ODBOJCI UČENICE IZ KOZARCA OSVOJILE PRVO MJESTO!

Autor: Marko Brijačak, 15. 2. 2018. 14:26

U četvrtak, 15. veljače 2018. g. u Slatini je održano  Prvenstvo Školskih sportskih društava osnovnih škola Virovitičko – podravske županije u odbojci za djevojčice. Ekipa naše škole koju čine učenice: Ana Čurić, Matea Fotez, Elena Bićanić, Anamarija Kodrić, Ramona Mikolić, Jana Macinger, Mija Šebijanić, Ivona Benko, Sanja Bartula i Sara Matovina osvojila je PRVO mjesto! Učenice će  predstavljati našu županiju na poluzavršnom natjecanju skupine sjever koje će se održati 14.03.2018. g. u Varaždinu.

Čestitamo učenicama kao i njihovoj voditeljici Veselki Čubelić!

 [više]

Hippo Competition s Plickersom

Autor: Marko Brijačak, 15. 2. 2018. 14:08

Kako smo se i ove školske godine uključili u Hippo natjecanje iz Engleskoga jezika, došlo je vrijeme za ponavljanje riječi i gramatičkih pravila Engleskog jezika. Uključili smo učenike predmetne nastave i četvrti razred, a baš učenici četvrtog razreda rješavaju testove uz digitalni alat Plickers.

 [više]

Valentine's Day

Autor: Marko Brijačak, 15. 2. 2018. 13:58

Valentinovo je naizgled običan dan, no za zaljubljena srca naših učenika je zaista vrlo poseban. Koliko ih je ponio duh Valentinova, možete pogledati klikom na padlet.

 Školsko stručno vijeće učiteljica stranih jezika

 [više]

Rezultati treće akcije skupljanja papira

Autor: Marko Brijačak, 15. 2. 2018. 13:41

Dana 1.veljače održana je treća akcija skupljanja starog papira u matičnoj školi. Učenici i roditelji donosili su skupljen papir u prostor škole od 8:00 do 13:30h. Skupljeno je ukupno 2780 kg papira u matičnoj školi. Razredna nastava skupila je 1142 kg, dok je predmetna nastava skupila 1638 kg.

 [više]

Županijska razina smotre LiDraNo

Autor: Marko Brijačak, 14. 2. 2018. 21:07

U ponedjeljak, 12.veljače u Osnovnoj školi Vladimira Nazora održana je Županijska razina  smotre LiDraNo na kojoj je našu školu predstavljalo devetero učenika i tri mentorice.

 [više]

Valentinovo u PŠ Donji Meljani

Autor: Marko Brijačak, 14. 2. 2018. 13:52

Dan zaljubljenih obilježen je u našoj školi 14.2.2018. integriranim nastavnim sadržajima, pjesmom, plesom i igraonicom na temu Valentinova i ljubavi. Fotografije pogledajte na: http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=789

Učiteljice Mirjana i Martina

 [više]

Maškare u PŠ Donji Meljani

Autor: Marko Brijačak, 14. 2. 2018. 13:48

Dana 13.2.2018., učenici i učiteljice na nastavu su došli maskirani i kostimirani. Vrijedne mame počastile su nas domaćim krafnama, slatkišima i sokom. Nastavni dan je završio plesom pod maskama. Fotografije pogledajte na:http://os-jkozarca-slatina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=788

Učiteljice Martina i Mirjana

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE UČENICI IZ KOZARCA OSVOJILI PRVO, DRUGO I TREĆE MJESTO!

Autor: Marko Brijačak, 14. 2. 2018. 08:52

Na županijskom natjecanju iz Informatike održanom 9. veljače u Virovitici naši su učenici osvojili prva tri mjesta! Prvo je  mjesto osvojio Sven Oužecky (7.a), drugo Luka Ivanac (8.c), a treće Niko Rastija (8.b). Čestitamo učenicima kao i njihovim mentorima Tomislavu Bošnjaku i Marku Brijačku smiley

 [više]

Obilježen Svjetski dan radija

Autor: Marko Brijačak, 14. 2. 2018. 08:34

Učenici 2.b razrednog odjela su 13.2.2018. godine obilježili Svjetski dan radija, s ciljem podizanja svijesti o vrijednosti radija i pristupu informacija putem radija.

 

 [više]

Glazbeno - poetska večer povodom Valentinova

Autor: Marko Brijačak, 12. 2. 2018. 21:00

Latinska izreka iz 17. stoljeća kaže: Festa Valentino rediitlux – quisque sibi sociam jam legit ales avem, ili na hrvatskom: Došao je Valentinov blagdan, i svaka je ptica već sebi izabrala pticu – družicu.

 [više]

RECORD IN FEBRUARY

Autor: Marko Brijačak, 12. 2. 2018. 17:20

Darwin's Day in the Elementary School of Josip Kozarac.

 

 [više]

World Nutella Day

Autor: Marko Brijačak, 8. 2. 2018. 17:33

Učenici 6.c razrednog odjela su, 5.veljače, na Satu razrednika obilježili  Svjetski dan Nutelle. U sat razrednika učenici su integrirali i sat Engleskoga jezika  pripremom plakata napisanih na engleskom jeziku pa su ih i prezentirali. Istražili su povijest ovog slasnog namaza kao i  recepte koji ga sadržavaju.

 [više]

Maškare u PŠ Novi Senkovac

Autor: Marko Brijačak, 8. 2. 2018. 17:22

Učenici od 1. do 4. razreda, PŠ Novi Senkovac, korelacijsko-integracijskom nastavom, obilježili su Maškare 6. veljače.

 [više]

U OŠ JOSIPA KOZARCA, SLATINA OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Marko Brijačak, 7. 2. 2018. 10:34

OŠ Josipa Kozarca, Slatina se, i ove godine, pridružila obilježavanju Dana sigurnijeg interneta, događaja koji se posljednjih godina obilježava diljem svijeta drugoga dana u drugom tjednu drugoga mjeseca. Dan sigurnijeg interneta organizira se u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place”, udruge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (csi.hr)  kojoj je cilj zaštititi djecu od raznih oblika zlostavljanja pomoću interneta.  Ovom se projektu, svake godine, pridružuje sve više organizacija koje raznim aktivnostima pokušavaju upozoriti učenike na opasnosti interneta.

 

 [više]

Lektira iz vrećice

Autor: Marko Brijačak, 5. 2. 2018. 11:49

U ponedjeljak, 29.siječnja 2018.g. učenici 6.c razrednog odjela obrađivali su lektiru Luke Paljetka Tričave pjesme. No, nije to bio uobičajen sat, već sat prožet zabavom, kreativnošću i stvaralačkim radom.

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU U ODBOJCI UČENICI IZ KOZARCA OSVOJILI PRVO MJESTO!

Autor: Marko Brijačak, 5. 2. 2018. 09:31

U  petak, 2. veljače 2018. g. u Slatini je održano  Prvenstvo Školskih sportskih društava osnovnih škola Virovitičko – podravske županije u odbojci za dječake. Ekipa naše škole koju čine učenici: Ivan Mikić, Tin Ereš, Marko Šuntić, Ivan Stjepić, Filip Pejakić, Ivan Lukac, Zvonimir Bertić Matej Koić i  Noa Fazekaš osvojila je PRVO mjesto! Učenici će  predstavljati našu županiju na poluzavršnom natjecanju skupine Sjever koje će se održati 13.02.2018. g. u Varaždinskoj  županiji.

Čestitamo učenicima kao i njihovoj voditeljici Veselki Čubelić!

 

 [više]

VJERONAUČNA OLIMPIJADA – ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Autor: Marko Brijačak, 5. 2. 2018. 07:54

U OŠ Eugena Kumičića, Slatina održana je, 31. 1. 2018. godine, Vjeronaučna olimpijada-županijsko natjecanje iz Vjeronauka. Tema ovogodišnje Olimpijade bila je Kršćani na putu dijaloga. Našu školsku ekipu predstavljale su učenice: Simona Sabljak 7.b, Hana Reksa 7.b, Lorabel Milivojević 8.b i Valentina Prša 8.d te osvojile  3. mjesto. Čestitamo učenicama  na dobrom uspjehu i sjajnom predstavljanju naše škole.

Mentor: Marina Martinović, prof.

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI UČENICI IZ KOZARCA OSVOJILI DRUGO MJESTO!

Autor: Marko Brijačak, 2. 2. 2018. 13:13

U srijedu, 31. siječnja 2018. g. u školskoj dvorani I. B. Mažuranić u Virovitici održano je Prvenstvo Školskih sportskih društava osnovnih škola Virovitičko – podravske županije u košarci (dječaci). Ekipa naše škole koju čine učenici: Ivan Stjepić, Filip Pejakić, Ivan Lukac, Zvonimir Bertić, Marko Šuntić, Dino Majstorović, Matej Koić, Ivan Mikić, Matko  Miklošević, Fran Bišćan, Max Pavlica, Fabijan Podboj i  Noa Fazekaš osvojila je DRUGO mjesto! Čestitamo učenicima kao i njihovom voditelju Matiji Hamelecu!

 [više]

Posjet Udruzi Vretenac

Autor: Marko Brijačak, 2. 2. 2018. 08:17

Dana 25.1.2018. naši učenici volonteri posjetili su Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac čije se radionice održavaju u OŠ Eugena Kumičića. Toga dana u 18 sati djeci smo uručili  didaktičke igračke kupljene novcem koji smo skupili Humanitarnim buvljakom u sklopu projekta "Volontiram, srce diram" te proveli ugodno vrijeme u druženju i upoznavanju. 

 [više]

Zdrave životne navike

Autor: Marko Brijačak, 1. 2. 2018. 10:01

PŠ Kozice posjetila je, 29. siječnja 2018. godine, Tihana Bišćan i održala predavanje u okviru Sheme školskog voća. Učenici su naučili kakva je to pravilna prehrana, a zatim su imali i zdravi doručak. Gospođa Bišćan je pravila zdrave napitke i namaze od svježeg sira i voća, a učenici su mazali kruh medom i pekmezom. Ova aktivnost odvijala se u okviru projekta Zdrave životne navike.

Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija!

 [više]

Noć muzeja - 26.1.2018.

Autor: Marko Brijačak, 30. 1. 2018. 13:59

Učenici, roditelji i učiteljice PŠ Donji Meljani posjetili su u petak, 26.1. 2018., povodom manifestacije Noć muzeja, Zavičajni muzej u Slatini. Zanimljiv program na temu sporta zainteresirao je učenike te su saznali puno o povijesti i razvoju sporta u Slatini i okolici. 

 [više]

Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Marko Brijačak, 29. 1. 2018. 10:42

Svake godine se 27. siječnja obilježava Dan sjećanja na žrtve holokausta. Toga je dana 1945.g. sovjetska vojska oslobodila Auschwitz, zloglasni logor smrti u kojemu je život izgubilo 1,1 milijun ljudi.

 [više]

Terenska nastava učenika sedmog i osmog razreda u Osijeku

Autor: Marko Brijačak, 26. 1. 2018. 12:38

Učenici sedmog i osmog razreda bili su, 20. siječnja, na terenskoj nastavi u Osijeku. Na put je krenuo 91 učenik, a nastavi se pridružilo i 16 učitelja. Za ovako velik odaziv djece i učitelja zaslužan je odlazak u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku na baletnu predstavu Orašar.

 [više]

KRŠĆANI U SLATINI - EKUMENIZAM

Autor: Marko Brijačak, 23. 1. 2018. 15:04

Planom kurikuluma Vjeronauka i ove smo školske godine željeli razvijati i aktivno sudjelovati u ekumenizmu. Tijekom nastave Vjeronauka vjeroučenici su učili o kršćanskim crkvama, sličnostima i razlikama. Aktivno su sudjelovali u izradi panoa, „Knjige kršćanskih  crkvi“ i učenju molitve Oče naš na staroslavenskom jeziku.

 [više]

Znate li da je 18.1. Svjetski dan snjegovića?

Autor: Marko Brijačak, 19. 1. 2018. 14:09

Brojka 18 podsjeća na metlu i snjegovića te se toga dana prisjećamo lika kojega vole sva djeca. Dan snjegovića, u PŠ Donji Meljani, učenici su  obilježili 18.1.2018. godine. Integriranom nastavom proširili smo znanja o nastanku snijega i snjegovića.

 [više]

Svjetski dan smijeha

Autor: Marko Brijačak, 11. 1. 2018. 12:05

Učenici, roditelji, učiteljice Nadin, Martina i Mirjana, u PŠ Donji Meljani, obilježili su, 10.1.2018. godine, Svjetski dan smijeha. Šalama, vicevima i šaljivim videima poticali smo smijeh i proširili saznanja o smijehu i njegovoj važnosti u svakodnevnom životu svih nas.

 

 [više]

eTwinning u nastavi engleskog jezika

Autor: Marko Brijačak, 10. 1. 2018. 12:47

Školsko stručno vijeće učiteljica stranih jezika sudjelovalo je u nekoliko eTwinning projekata tijekom prvog polugodišta ove školske godine. Pregled aktivnosti pogledajte u navedenom padletu.

Učiteljice stranih jezika

 

 [više]

Kronologija Programa Globe 2004. - 2017.god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marko Brijačak, 2. 3. 2018. 11:02

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi

 

mali DOKU art Bjelovar 2016.

"Tomislav" MD "Bapatuljak" OŠ Josipa Kozarca Slatina

Koliko je sati?

 

Raspored zvona

ENERGETSKA OBNOVA

Vijesti vezane uz energetsku obnovu pogledajte u mapi "ENERGETSKA OBNOVA"

ERASMUS +

idemo u srednju

Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Koliko često pratiš vijesti i događanja na Web stranici škole?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 3. 2014.

Ukupno: 178840
Ovaj mjesec: 4141
Ovaj tjedan: 415
Danas: 97
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina / Nikole Šubića Zrinskog 2, HR-33520 Slatina / os-jkozarca-slatina.skole.hr / ured@os-jkozarca-slatina.skole.hr
preskoči na navigaciju